Springen naar inhoud

Sds page eiwitten scheiden


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Lotte91

    Lotte91


  • 0 - 25 berichten
  • 17 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 september 2010 - 09:51

Ik heb op school met SDS page eiwitten gescheiden. Nu zie ik heel veel bandjes bij verschillende monsters. Nu moeten we een aantal begrippen gebruiken met betrekking tot de laantjes.
Ik snap alleen niet hoe je dat kunt zien aan de laantjes, dat hebben ze namelijk niet uitgelegd.
Voorbeelden van de begrippen:
Verontreinigingen
Subeenheden
Aggregratie; ophoping van eiwitten? dus als er een dik bandje te zien is?
Degradatie
Dimeren; ja 2 monomeren, maar hoe zie ik dat?
Trimeren; 3 monomeren, zelfde verhaal
Micro-heterogeniteit
IsoŽnzymen
Onvolledige denaturatie

Kan iemand mij helpen? Of miss een link sturen? Ik heb al gezocht, maar ik kom er niet uit hoe je dit kan zien aan de verschillende laantjes op de gel.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 september 2010 - 12:26

Zonder dat je enige indicatie hebt van welk monster je op de gel hebt zitten zal je dit ook niet kunnen bepalen.

Ga eens uit van een fictief voorbeeld waarbij je een eiwit van 23 kD hebt geladen. Probeer hierbij eens na te gaan hoe de verschillende begrippen er vervolgens uit zouden zien.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Lotte91

    Lotte91


  • 0 - 25 berichten
  • 17 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 september 2010 - 12:36

Ja ik weet wel welke monsters er zijn opgebracht.
Dan zie ik heel veel bandjes onder elkaar, maar hoe weet ik wat ik erover kan zeggen m.b.t die begrippen?

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 september 2010 - 13:42

Als je de hoogte weet waarop je verwachtte bandjes zitten dan kan je je verwachte sample dus lokaliseren. Probeer eens na te gaan voor 1 bandje wat het effect zou zijn als hier degradatie producten van aanwezig zouden zijn.

Probeer dat vervolgens eens met de andere begrippen die je in de beginpost hebt geplaatst.
"Meep meep meep." Beaker

#5

Lotte91

    Lotte91


  • 0 - 25 berichten
  • 17 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 september 2010 - 19:08

Oke, ik snap alleen niet wat micro-heterogeniteit is!

#6

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 september 2010 - 01:15

klik

Je hebt dus te maken met verschillende koolhydraten die aan je eiwit zitten gebonden. Of je dit kan waarnemen en zo ja hoe is aan de hand van twee vragen te beantwoorden. Ten eerste zouden koolhydraten nog geboden zijn na denaturatie? Ten tweede wat is het effect van de binden van koolhydraten voor de chemische eigenschappen die noodzakelijk zijn bij eiwit chromatografie?
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures