Springen naar inhoud

Matlab contour plot


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 oktober 2010 - 11:03

Ik meen dat er hier wel een paar mensen zaten die wat van matlab af weten.
Ik ben nu met matlab bezig omdat origin te vaak crashed.

Ik heb echter moeite met iets wat erg simpel zou moeten zijn.

Ik heb een contour meting geimporteerd en geplot in een contour grafiek. de range is van de z-waarden is van 0 tot 350. Nu wil ik dat de colorbar 'inzoomed' op een range van 0-50 z-waarden.

Dit heb ik gedaan, maar nu komen de kleuren totaal niet overeen.
Zie bijlage.
De z-waarde range is van 0-50. Ik heb een waarde aangeklikt dat 24.6 is. Dit zou overeen moeten komen met lichtgroen, terwijl het donkerblauw is.

Iemand enig idee waarom dit zo is?

zygo_matlab.PNG

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 oktober 2010 - 14:18

Ik heb uitgeplozen dat ik beter met 'image' kan werken. Anders moet je steeds die levels veranderen.

#3

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 oktober 2010 - 14:48

Heel eenvoudig. Je kunt in contour specificeren waar de lijngrenzen liggen

contourf(A, [0:50]);
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#4

physicalattraction

    physicalattraction


  • >1k berichten
  • 3103 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 oktober 2010 - 16:21

Maar image werkt inderdaad beter, en met imagesc i.p.v. image heb je gelijk de range goed (i.e. laagste punt van je plaatje is blauw, hoogste punt is rood).

#5

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 oktober 2010 - 17:33

Niet onbelangrijk: contour interpoleert de resultaten (vloeiende lijnen) en image niet (blokjes)
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#6

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 oktober 2010 - 21:24

Yep, en daarmee is imagesc sneller. dan contour. Nee mijn probleem lag bij het feit dat ik een contour plot nam zonder lijnen, dus dan zie je niet waar de lijngrenzen zijn. Je moet dan dus met de colorbar en de lijngrenzen werken.

Voor nou blijf ik nog even met imagesc.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures