Liefde is chemie

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 17

Liefde is chemie

Hallo,

wij werken voor school een onderzoeksopdracht uit rond de betrekking van chemische stoffen bij het proces liefde. Nu, dit is een heel wijd en moeilijk onder werp en dus zouden we niet te veel tijd willen verspillen met dingen te leren (overigens wel heel interesante dingen) die niet rechtstreeks het antwoord van onze onderzoeksvragen beinvloed.

Wij zijn op zoek naar een boek, manuscript, text die ons zo veel mogelijk hormonen die te maken hebben met dat proces weergeeft en het liefst ook de functie ervan beschrijft.

Ken je zelf hormonen die ermee te maken hebben dan mag je ze gerust ook gewoon geven, dan zoeken we die zelf wel eens op ](*,)

Met vriendelijke groeten,

Vercleyen Gert

(PS: oxytocine, feromonen en testosteron hebben we al)

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Liefde is chemie

Op enig niveau is elke emotie en elk gevoel 'chemie'. Ik zou het je echter graag duidelijk willen maken dat liefde en verliefdheid twee verschillende dingen zijn. Waarschijnlijk heb je het over verliefdheid...

enkele artikelen:

http://endo.endojournals.org/cgi/content/full/151/5/1978

http://www.cell.com/neuron/retrieve/pii/S0896627310001376

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20141571

Op een side-note zou ik verder nog de opmerking willen maken dat ik denk dat je aan een te breed onderwerp werkt. Kies 1 stof en ga hier dieper op in (oxytocine bijvoorbeeld).
"Meep meep meep." Beaker

Reageer