Het aardse zweet droogt op

Moderator: Astro

Reageer
Berichten: 2.504

Het aardse zweet droogt op

http://educatie.ntr.nl/radio/index.jsp?nr=...mp;item=2983307


De watercyclus van onze planeet is van slag, zeggen onderzoekers van het Max Planck Instituut voor Biogeochemie in Jena, Duitsland.


De aarde is een groot, levend organisme - een organisme dat ademt en zweet. Dat zweten maakt onderdeel uit van de wereldwijde en eeuwigdurende watercyclus waarbij water als regen op de aarde valt en uiteindelijk ook weer verdampt en in de atmosfeer beland om dan weer via regenwolken naar beneden te vallen
"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: Het aardse zweet droogt op

Als er meer verdamping is, waarom is er dan niet meer neerslag, gegeven dat de temperatuur van de aarde niet oneindig groter kan worden..

Gebruikersavatar
Berichten: 1.450

Re: Het aardse zweet droogt op

Sinds 2008 nam de verdamping van water alleen maar toe - iets wat past bij een aardoppervlak dat langzaam opwarmt. Maar in 1998 heeft de aarde haar verdampingsmaximum bereikt en sindsdien neemt de evapotranspiratie alleen maar af.
Begrijp ik het artikel nou gewoon niet goed, of worden hier twee jaartallen omgedraaid?

Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Re: Het aardse zweet droogt op

raar artikel.

Uit hierboven: "een deel van het water uit de cyclus zit gevangen in die warmere atmosfeer."


Dit zegt niets over het afneme van gemiddelde neerslag over de wereld.


Ik begrijp niet waarom een atmosfeer dat meer water op kan nemen, voor minder neerslag zal zorgen.

Reageer