Springen naar inhoud

Microgolf defect


  • Log in om te kunnen reageren

#1

da_cobra

    da_cobra


  • >25 berichten
  • 67 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2010 - 15:34

hallo,

onze mirogolf is defect.
Door een ongelukje is deze in de grond gevallen.
Ik heb deze reeds geopend en alle beveiligingen nagezien en deze zijn nog allemaal goed.
De microgolf zelf werkt nog, maar er wordt niet opgewarmd.
Waar zou de fout eventueel nog kunnen aan liggen?

Ik kan moeilijk voorstellen dat de transfo defect is van te vallen?

Ik heb reeds al opzoeking gedaan rond de werking van een microgolf...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

sillyconmarc

    sillyconmarc


  • >250 berichten
  • 318 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 01 november 2010 - 16:28

De buis zelf is nogal delicaat. Misschien is die stuk?
Wil je eindelijk die dure computer aan het werk zetten...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

da_cobra

    da_cobra


  • >25 berichten
  • 67 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2010 - 21:01

De buis zelf is nogal delicaat. Misschien is die stuk?


en welke buis is dit precies?

#4

sillyconmarc

    sillyconmarc


  • >250 berichten
  • 318 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 02 november 2010 - 08:08

en welke buis is dit precies?

De magnetron: de buis waarin de microgolven opgewekt worden.

Kan er mogelijks uitzien zoals op dit plaatje:

Geplaatste afbeelding
Wil je eindelijk die dure computer aan het werk zetten...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

da_cobra

    da_cobra


  • >25 berichten
  • 67 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 november 2010 - 10:52

De magnetron: de buis waarin de microgolven opgewekt worden.

Kan er mogelijks uitzien zoals op dit plaatje:

Geplaatste afbeelding



die herken ik, kan ik deze uitmeten of zo?

Als deze defect is, is het beter van een nieuwe magnetron te kopen zeker?

#6

sillyconmarc

    sillyconmarc


  • >250 berichten
  • 318 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 02 november 2010 - 13:38

Opgelet voor de hoogspanning!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niet meten met de stekker in het stopcontact tenzij je ECHT weet wat je doet!!!!!!!!!

Dit soort buis heeft bijna altijd 3 aansluitingen:
  • Twee aansluitingen voor de gloeidraad. Eťn daarvan zit ook vast aan de Kathode van de buis. Deze aansluitingen zitten bij mekaar op de zijkant. Hiertussen meet je een zeer kleine weerstand (grootteorde 1 Ohm). Is de weerstand zeer groot dan is de gloeidraad onderbroken en de buis dus stuk.
  • Eťn aansluiting voor de Anode die meestal aan de bovenkant zit. Tussen de aansluitingen van de gloeidraad en de Anode moet je een zťťr grote weerstand meten.

Naast een kapotte buis kan eventueel ook de hoogspanningsdiode(s) stuk zijn of de HS condensator. Maar die zijn meer schokbestendig dan de buis.

Ruwe schatting (afhankelijk van type):
  • Buis: Ä50
  • Diode: Ä20
  • Condensator: Ä15

Veranderd door sillyconmarc, 02 november 2010 - 13:50

Wil je eindelijk die dure computer aan het werk zetten...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures