Springen naar inhoud

Bewijs


  • Log in om te kunnen reageren

#1

hir

    hir


  • >100 berichten
  • 114 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 november 2010 - 18:54

Hey, ik zoek een bewijs voor volgende uitdrukking:

P(A U B) = P(A) + P(B|A')*P(A')

Ik veronderstel dat we er niet mogen van uit gaan dat A O B= leeg ( met O symbool voor doorsnede), dus heb ik het volgende eens geprobeerd :

P(A) + P(B) - P( A O B) = P(A) + P(B|A')*P(A')

<=> P(B)-P(A O B)= P(B|A')*P(A')

<=> P(B\A)= P(B|A')*P(A')

Ik denk dat de uitdrukking in het linkerlid dezelfde betekenis heeft als degene in het rechterlid, maar ik weet niet of dit volstaat als bewijs ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures