Springen naar inhoud

Hyperlink


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cees273

    Cees273


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 november 2010 - 16:07

Hallo allemaal,
ik weet hoe je een hyperlink moet maken, alleen ik wil dan dat het bestaande bestand(met de hyperlink) veranderd in een nieuw document en niet dat er een extra bestand komt opdagen.

Alvast bedankt,
Cees

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 november 2010 - 19:22

Verplaatst naar Programmeren
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 17 november 2010 - 20:20

Ik kan werkelijk geen chocola maken van wat je nu wil bereiken. Kun je het eens beter proberen uit te leggen?
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#4

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 november 2010 - 01:17

Dus geen extra tabblad opent, maar het bestaande vervangt?
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#5

Cees273

    Cees273


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 november 2010 - 18:00

Wat ik nu heb is dat er een nieuwe tabblad wordt geopend, alleen ik wil dat de oude weg gaat (met de hyperlink) en dat de nieuwe te voorschijn komt. (ik heb windows 2007)

Veranderd door Cees273, 19 november 2010 - 18:02


#6

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 19 november 2010 - 22:18

Even dat ik het goed begrijp:
  • Je zit in tabblad A
  • Je klikt op een link
  • Deze link opent in een nieuw tabblad; tabblad B
  • Je wilt dat tabblad A sluit
Waarom zo ingewikkeld? Waarom niet gewoon de link laten openen in tabblad A, wat sowieso al de standaard is?
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#7

Cees273

    Cees273


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 november 2010 - 12:27

hoe doe je dat dan?

#8

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 21 november 2010 - 18:06

Simpel, door niets te doen. Een link ziet er normaal gezien zo uit:
<a href="http://www.example.com/pagina.html">Beschrijvende tekst of afbeelding</a>
Op deze manier zal de link altijd in het eigen venster/tabblad geopend worden, tenzij de browser zo ingesteld is dat dit anders moet gebeuren. Dat ligt dan echter aan de browser, en daar kun je dan met de link zelf niets aan veranderen.

Je kunt eventueel met targets werken, om het gedrag te veranderen:
<a href="http://www.example.com/pagina.html" target="_blank">Beschrijvende tekst of afbeelding</a>
Forceert een nieuw venster

<a href="http://www.example.com/pagina.html" target="_self">Beschrijvende tekst of afbeelding</a>
Zou het eigen venster forceren. Dat is echter alleen nodig als ergens op een ander niveau al een nieuw venster geforceerd is.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures