Leegloop platteland europa kans voor verwildering

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Leegloop platteland europa kans voor verwildering

Leegloop platteland Europa kans voor verwildering



Het initiatief Rewilding Europe wil een miljoen hectare verlaten Europees landschap in natuurlijke eer herstellen. De samenwerking tussen het Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling en Wild Wonders of Europe werkt aan tien veldprojecten, elk van tenminste 100.000 hectare voorheen agrarisch gebied, die gaan fungeren als koplopers voor een ander landgebruik in heel Europa. Het doel? Een economisch levensvatbare, op natuur gestoelde economie.

Op 18 november 2010 werd het programma Rewilding Europe in Brussel gelanceerd. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien van Oranje faciliteerde de bijeenkomst.


Leegloop platteland

Volgens het Institute for European Environmental Policy (IEEP), zal de nu al forse leegloop van het Europese platteland zich doorzetten tot 2030. Europese steden zijn gemiddeld 78% gegroeid in de afgelopen 50 jaar. Schattingen geven aan dat in 2020 vier van de vijf Europese burgers in stedelijk gebied leeft. Voor het Europese platteland heeft dit grote gevolgen. Het landschap ontvolkt, grond wordt uit landbouwproductie genomen, jongeren trekken naar de stad, terwijl oudere mensen juist proberen te overleven in dorpen die nauwelijks nog toekomstperspectief hebben.


...


Lees door: http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=60730


Bron: Duurzaamnieuws

Reageer