Profielwerkstuk "waggelhondje"

Moderator: physicalattraction

Reageer
Berichten: 1

Profielwerkstuk "waggelhondje"

Hallo,

wij moeten voor natuurkunde een profielwerkstuk maken. Het gaat hier om een waggelhondje die van een heling af moet lopen zonder te versnellen, er mag geen elektromotor toegepast worden dus het komt er op neer dat de hond dmv de zwaartekracht met een constante snelheid naar beneden moet lopen.(4 poten, het gaat om hoe de aandrijving in elkaar komt te zitten) ](*,)

Alle ideeën zijn welkom

Alvast bedankt, Daan en Jeroen.

Berichten: 164

Re: Profielwerkstuk "waggelhondje"

Wat je nu schrijft is onmogelijk.... Je hond kan niet geen versnelling ondervinden van de zwaartekracht zolang hij zich op een helling bevindt. Of bedoel je dat hij met een constante versnelling naar beneden moet lopen, want dat is vrij eenvoudig gewoon de wrijving minimaal houden en dan mag je wel stellen dat a = g = 9,81 m/s^2. Als wrijving wel een rol gaat spelen dan wordt het toch lastiger.

Gebruikersavatar
Berichten: 7.390

Re: Profielwerkstuk "waggelhondje"

De wet van Newton duidt dit eenvoudig aan:
\(\vec F = m \vec a\)
Hierin is de vector a de versnelling. Aangezien je expliciet aangeeft dat de zwaartekracht erop van toepassing moet zijn, zal je dus ook de
\(a = g = 9,81 m/s^2\)
moeten in rekening brengen en is het dus onmogelijk om door de zwaartekracht alleen te beschouwen een constante snelheid te bekomen (want dan is de versnelling logischerwijze 0).

In reële toepassingen daarentegen werkt de zwaartekracht nooit alleen in: denk maar aan wrijving,...
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.

Reageer