Springen naar inhoud

Optimum a-amylase b-amylase


  • Log in om te kunnen reageren

#1

StevenCor

    StevenCor


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 december 2010 - 17:36

Hallo,

ik ben bezig met een verslag en wil uitleggen waarom de optimum temperatuur van a-Amylase (72 Celsius) hoger is dan die van b-Amylase (62 Celsius).

Op internet ben ik eigenlijk alleen deze temperaturen en de ruimtelijke vorm van a-amylase tegengekomen. Die van b-Amylase nog niet.

Kan iemand mij een stap verder helpen?

Alvast bedankt,

Steven

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 december 2010 - 00:42

Waar heb je die temperaturen vandaan? Ze zijn aan de hoge kant..
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#3

StevenCor

    StevenCor


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 december 2010 - 13:29

Ik heb deze temperaturen afgeleid uit de temperaturen waarbij (tijdens het brouwen van bier, waar ik tevens mijn verslag over schrijf) word gemaischt (het verhitten van de wort (de vloeistof die de granen bevat) om suikers en eiwitten vrij te maken voor gebruik door gistcellen).

Kan het zijn dat deze waarden niet kloppen? Zo ja, weet iemand de correcte waarden (op google zijn alleen pH waardes te vinden).

Alvast bedankt,

Steven

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 december 2010 - 14:19

De temperatuur waarop enzymen hun optimale activiteit laten zien is mede afhankelijk van het organisme waar deze enzymen in zitten. Derhalve kunnen we ook geen eenduidig antwoord op je vraag geven, de ene a-amylase is de andere niet.
"Meep meep meep." Beaker

#5

StevenCor

    StevenCor


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 december 2010 - 16:22

Het betreft de amylases van Saccharomyces cerevisiae (biergist).

#6

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 december 2010 - 17:32

Het is me nog steeds niet duidelijk hoe je aan deze temperaturen bent gekomen. Verder is er direct ook niet veel info te vinden. Op pubmed vindt ik bijvoorbeeld een optimale a-amylase activiteit voor verschillende gisten van rond de 50 graden (niks over S. cerevisiae).
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures