Springen naar inhoud

Suikers bepalen door middel van enzymen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Hondendrol

    Hondendrol


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 januari 2011 - 14:01

Hallo,

Ik en wat andere koters doen ons profielwerkstuk over energiedrank.
Wij willen graag de specifieke suikersoorten bepalen door middel van enzymen, maar hoe en wat gaat dat?
Wij hebben contacten die voor ons enzymen kunnen regelen.

Enige reactie zou prettig zijn,
bij voorbaad dank.

~ Hondendrol ;)

Veranderd door Hondendrol, 04 januari 2011 - 14:04


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 januari 2011 - 15:29

Ik neem aan dat je zelf niet willekeurig hebt verzonnen dat je door middel van enzymatische reacties suiker bepalingen kan doen. Dus, vertel eens hoe je hier bij komt en wat je er al van weet.

Verder is het belangrijk om aan te geven wat je wilt bepalen, er bestaan namelijk kwalitatieve en kwantitatieve bepalingen. Het is dus belangrijk om te weten wat je wilt doen aangezien sommige bepalingen vooral kwalitatief zijn terwijl anderen vooral kwantitatief zijn en sommige bepalingen kunnen beiden.

Het basisprincipe van enzymatische bepalingen is dat een enzym specifiek een bepaalde stof veranderd. Hierbij kan het zijn dat de eindstof een verandering veroorzaakt die detecteerbaar is, maar het is ook mogelijk dat er een bijproduct is wat veelal via fotometrische bepalingen. (dwz, kleurveranderingen)
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures