Kwaliteit Voedsel
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 1
Kwaliteit Voedsel
Wat is nu het verschil tussen het koken in een "gewone" pan en een snelkookpan/drukpan?
Welke invloed heeft de temperatuur en de tijdsduur op het eten?
- Verlies van vitaminen en andere?
- ...
Heeft er iemand intressante documenten of sites over dit onderwerp?
Bedankt!
Welke invloed heeft de temperatuur en de tijdsduur op het eten?
- Verlies van vitaminen en andere?
- ...
Heeft er iemand intressante documenten of sites over dit onderwerp?
Bedankt!
- Berichten: 8.557
Re: Kwaliteit Voedsel
Door de verhoogde druk in een snelkookpan, kan het water een hogere temperatuur bereiken. (zoek eens onder super heated steam) Hierdoor is het voedsel eerder klaar.
Des te langer je kookt en des te hoger de temperatuur, des te meer zal je voedsel zijn vitaminen verliezen. (daarom is stomen en blancheren ook zo gezond)
Des te langer je kookt en des te hoger de temperatuur, des te meer zal je voedsel zijn vitaminen verliezen. (daarom is stomen en blancheren ook zo gezond)
"Meep meep meep." Beaker