Springen naar inhoud

Kwaliteit Voedsel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Baro

    Baro


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 september 2005 - 14:40

Wat is nu het verschil tussen het koken in een "gewone" pan en een snelkookpan/drukpan?
Welke invloed heeft de temperatuur en de tijdsduur op het eten?
- Verlies van vitaminen en andere?
- ...

Heeft er iemand intressante documenten of sites over dit onderwerp?

Bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8252 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 september 2005 - 15:01

Door de verhoogde druk in een snelkookpan, kan het water een hogere temperatuur bereiken. (zoek eens onder super heated steam) Hierdoor is het voedsel eerder klaar.

Des te langer je kookt en des te hoger de temperatuur, des te meer zal je voedsel zijn vitaminen verliezen. (daarom is stomen en blancheren ook zo gezond)
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures