Kwaliteit Voedsel

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1

Kwaliteit Voedsel

Wat is nu het verschil tussen het koken in een "gewone" pan en een snelkookpan/drukpan?

Welke invloed heeft de temperatuur en de tijdsduur op het eten?

- Verlies van vitaminen en andere?

- ...

Heeft er iemand intressante documenten of sites over dit onderwerp?

Bedankt!

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Kwaliteit Voedsel

Door de verhoogde druk in een snelkookpan, kan het water een hogere temperatuur bereiken. (zoek eens onder super heated steam) Hierdoor is het voedsel eerder klaar.

Des te langer je kookt en des te hoger de temperatuur, des te meer zal je voedsel zijn vitaminen verliezen. (daarom is stomen en blancheren ook zo gezond)
"Meep meep meep." Beaker

Reageer