Springen naar inhoud

Vraag voedselrijk en voedselarm water


  • Log in om te kunnen reageren

#1

kee

    kee


  • >250 berichten
  • 389 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 februari 2011 - 18:57

Bij lezen van teksten over zeeŽn en oceanen heb ik al verschillende keren gelezen dat warm water voedselarm en koud water voedselrijk is. Het is misschien een simpele vraag, maar ik heb nog geen echte uitleg gezien waarom dat zo is. Kan iemand wat klaarheid scheppen voor mij?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TB-er

    TB-er


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 februari 2011 - 18:30

Kee,

Voor zover ik weet is het bij een lagere temperatuur voor (bepaalde) stoffen makkelijker om op te lossen..

Na even gezocht te hebben op Google, kwam ik het volgende nog voor je tegen.

In het kort: NutriŽnten worden gevormd in een dierlijk lichaam, wat solide is. Solide objecten zullen zinken, en kouder water is ook altijd op het diepste punt te vinden. Alle nutriŽnten hebben dus van nature de neiging om te zinken , gezien ze ontstaan zijn in dierlijke lichamen, en komen in het koudere water terecht. Vandaar is kouder water voedselrijker. Voor meer info verwijs ik naar de link ;)

Ik hoop dat dit wat duidelijker voor je wordt,

TB-er

#3

kee

    kee


  • >250 berichten
  • 389 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 februari 2011 - 23:01

Hartelijk bedankt voor de link. Dit zocht ik, het maakt het duidelijk nu. Had dus juister in aardwetenschappen gestaan zie ik nu. De rest van het verhaal kan ik er nu ook bij plaatsen. Weer een hoop inzicht erbij gekregen. ;)

Veranderd door kee, 04 februari 2011 - 23:08






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures