Crystal meth (scheikundige) gevolgen

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 16

Crystal meth (scheikundige) gevolgen

Hallo allemaal,

Wij moeten met scheikunde een artikel schrijven over Crystal Meth. Hierbij schrijven we natuurlijk ook over de gevolgen van crystal meth, zoals tanduitval, wondjes(vooral op gezicht) etc etc. Nou moeten we ook de scheikundige reacties vermelden die de oorzaak vormen voor deze gevolgen. Hebben jullie misschien enig idee waar we dit kunnen vinden, of dat jullie het toevallig zelf weten.

Alvast bedankt.

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Crystal meth (scheikundige) gevolgen

Hm, dat is zo gemakkelijk nog niet. Meth mouth is een bekende bijwerking en zoals je kan lezen is dat niet zomaar een "scheikundige reactie", zoals je dat noemt.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Crystal meth (scheikundige) gevolgen

Het gaat bij de inwerking van dergelijke bestanddelen op het lichaam eigenlijk altijd om interacties met complexe metabole routes. Deze zijn weldegelijk aan te geven, echter dit zal een dusdanig complex geheel worden.

Het geluksgevoel door meth zoals door de meeste amphetamine die een geluksgevoel geven komt doordat de dopaminereceptoren worden gestimuleerd via vmet2. Dit zijn echter complexe biologische interacties die een hele cascade aan andere processen in het werk stellen. Hiervan is dus ook niet zo maar scheikundig te zeggen wat er zal gebeuren.

Leg het nog een keer voor aan je docent, ik denk namelijk dat je de vraag niet helemaal goed hebt begrepen.
"Meep meep meep." Beaker

Reageer