Springen naar inhoud

Tanninegehalte in wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

tilly94

    tilly94


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 februari 2011 - 16:39

Weet iemand of er een makkelijke methode is om het tanninegehalte in wijn te bepalen? We moeten in een presentatie over de 'echtheid' van wijn het tanninegehalte bespreken, graag zou ik hier ook iets bij zetten hoe je dat bepaalt. Het mag alleen niet te moeilijk zijn, ook mensen die (bijna) niks van dit onderwerp afweten moeten het kunnen snappen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

evarist

    evarist


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2011 - 18:03

Volgens mij dien je dat gewoon te meten.

#3

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8252 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 februari 2011 - 01:48

Ik begrijp uit je vraag dat je op zoek bent naar een kwantitatieve analyse methode voor Tannines.

Of het eenvoudig genoeg is kan ik niet inschatten. Spectroscopie is een redelijk simpele en algemene techniek. De principes zouden dus geen probleem hoeven te zijn. Er is ook een methode beschreven die Tannine concentraties bepaald (specifiek in voedse) door middel van spectroscopie.[1] Dit is zelfs specifiek in rode druiven al gedaan.[2]

Of iets te lastig is, is onmogelijk in te schatten als we niet op de hoogte zijn van het niveau van de groep waarvoor je dit moet presenteren.
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures