Springen naar inhoud

Wateractiviteit; vraag over de sorptie-isotherme


  • Log in om te kunnen reageren

#1

JeanJean

    JeanJean


  • >250 berichten
  • 393 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 februari 2011 - 23:14

Hallo, in onderstaande figuur is de sorptie-isotherme met hysteresis aangegeven van een bepaald voedingsmiddel:

j.jpg

Ik versta 1 zaak niet bij deze figuur (beschouw enkel de adsorptiekromme, dus er wordt eerst vertrokken van een volledig droog voedingsmiddel dat dan geleidelijk aan water adsorbeert). Hoe komt het dat deze grafiek een sigmoÔdaal verloop kent? Met andere woorden, hoe komt het dat er plots zo'n stijging is van de curve in zone III? Ik vind hier nergens echt informatie over...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 februari 2011 - 19:07

Iemand die hier een handje kan toesteken?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

HenkdeVries

    HenkdeVries


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2011 - 16:06

Het is minder ingewikkeld dan je denkt. In gebied III treedt gewoon condensatie van waterdamp op.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures