Noord- en zuidpool van de zon?

Moderators: Michel Uphoff, jkien

Reageer
Berichten: 4

Noord- en zuidpool van de zon?

Waar zou nou de noord en zuid pool van de zon zijn .

En hoe zou de axiale helling zijn .

Wie weet dat? En zou mij dat willen vertellen .

Alvast bedankt .

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.270

Re: Noord- en zuidpool van de zon?

Waar zou nou de noord en zuid pool van de zon zijn .
Geografische polen natuurlijk sowieso. Het magnetisch veld van de zon lijkt sterk op dat van de aarde, dwz je zou een staafmagneet in de zon kunnen bedenken die een vergelijkbaar effect zou geven. IN de Aarde zijn er overigens behoorlijk wat afwijkingen van een moi regelmatig veldlijnenpatroon, in de zon zijn die er ook, en nogal wat sterker. Ook flipt het elke 11 jaar om. Momenteel staat de magnetische noordpool van de zon in wat we op aarde gezien vanaf ons noordelijk halfrond, de onderkant van de zon zouden noemen. In 2012 zal dat naar verwachting weer omflippen (en nee, dat heeft niets te maken met alle wilde 2012 verhalen waarin de aarde vergaat).
En hoe zou de axiale helling zijn .
http://www.idialstars.com/fipl.htm
Does the Sun's Rotational Axis Tilt?

The Sun's axis tilts almost 7.5 degrees out of perpendicular to Earth's orbital plane. (The orbital plane of Earth is commonly called the ecliptic.) Therefore, as we orbit the Sun, there's one day out of the year when the Sun's North Pole tips most toward Earth. This happens at the end of the first week in September. Six months later, at the end of the first week in March, it's the Sun's South Pole that tilts maximumly towards Earth.
En dat is dan de axiale afwijking t.o.v. de ecliptica van ons eigen zonnestelsel. Beschouwd t.o.v. het evenaarvlak van ons sterrenstelsel de Melkweg is dat dan wéér anders natuurlijk, alleen vind ik zo gauw niet hoeveel.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Reageer