Springen naar inhoud

Cos 50 ?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Hoshi

    Hoshi


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2011 - 19:26

bij oefenopgave 3,

cos(50°) = Fhor/400 N ==> Fhor = cos(50°) x 400 N = 0,6428 x 400 N = 257 N


cos(50) = 0,9649660285.. volgens mijn beide rekenmachines en een online rekenmachine. ik voel me nu best wel een sukkel maar wat doe ik dan fout? aangezien het getekend ook op 2,5 uitkomt, is dat wel het goede antwoord..

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Siron

    Siron


  • >1k berichten
  • 1069 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2011 - 19:41

bij oefenopgave 3,

cos(50°) = Fhor/400 N ==> Fhor = cos(50°) x 400 N = 0,6428 x 400 N = 257 N


cos(50) = 0,9649660285.. volgens mijn beide rekenmachines en een online rekenmachine. ik voel me nu best wel een sukkel maar wat doe ik dan fout? aangezien het getekend ook op 2,5 uitkomt, is dat wel het goede antwoord..


Dit komt omdat je rekenmachine hoogstwaarschijnlijk in radialen staat i.p.v in graden. Je kan het normaal gezien bij mode aanpassen.

Cos(50°) is wel degelijk = 0,6427...
De cos(50) (radialen) is inderdaad = 0,9649...

#3

Hoshi

    Hoshi


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2011 - 20:04

Je kan het normaal gezien bij mode


Dat verklaart meer foute antwoorden de afgelopen tijd.
Maar ehm, mode? Dat knopje vind ik niet op mijn GR ;)

#4

Siron

    Siron


  • >1k berichten
  • 1069 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2011 - 20:24

Dat verklaart meer foute antwoorden de afgelopen tijd.
Maar ehm, mode? Dat knopje vind ik niet op mijn GR ;)


Wat voor rekenmachine gebruik je? Dat kan al veel verklaren. Normaal gezien staat er op de meeste rekenmachines wel ergens een knopje 'mode' waarbij je bepaalde zaken kunt aanpassen als: graden - radialen, ... .

#5

Hoshi

    Hoshi


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2011 - 20:29

Wat voor rekenmachine gebruik je? Dat kan al veel verklaren. Normaal gezien staat er op de meeste rekenmachines wel ergens een knopje 'mode' waarbij je bepaalde zaken kunt aanpassen als: graden - radialen, ... .

Casio fx-9860GII
Het enige knopje dat ik heb, is 'option' en dan kom ik in een menu met list, mat, cplx, calc, stat, conv, hyp, prob, num, angl, esym, tvm, logic..
nergens mode..?

#6

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 27 februari 2011 - 20:45

Staat er op je Casio een knopje 'Menu' met daarboven 'Set Up'? Zoja, duw dan op 'Shift' en dan op 'Menu'... Dan kom je in de 'Set Up'. Daar zou ergens Angle moeten staan, en daar heb je dan de keuze tussen 'Deg' en 'Rad'.
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

#7

Hoshi

    Hoshi


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2011 - 20:51

Staat er op je Casio een knopje 'Menu' met daarboven 'Set Up'? Zoja, duw dan op 'Shift' en dan op 'Menu'... Dan kom je in de 'Set Up'. Daar zou ergens Angle moeten staan, en daar heb je dan de keuze tussen 'Deg' en 'Rad'.


heel erg bedankt ;)

#8

oktagon

    oktagon


  • >1k berichten
  • 4502 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 28 februari 2011 - 18:14

Op mijn simpele TI30 stat is een toets aanwezig waarop dgr. staat en bij indrukken een verplaatsing op het schermpje laat zien van grad naar dgr en rad.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures