Springen naar inhoud

melkzuurbacterien


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sjors

    sjors


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 september 2005 - 13:32

Ik ben opzoek naar een manier om melkzuurbacterien te meten. hoe weet je wanneer melk bedorven is?? kan dit met de ph?? of moet je bacterien gaan tellen?? hoe doe je dit?? weet iemand anders de reactievergelijking van melkzuurbacterieen?? en niet degene die ontstaat in je lichaam bij een inspanning!!

alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


  • Gast

Geplaatst op 29 september 2005 - 20:38

Ik kan niet veel bedenken wat je in de melk zelf zou kunnen doen, misschien idd pH. Ik denk dat een OD meten niet veel opschiet ivm de kleur van de melk.
Zou je de melk niet in verdunningen uit kunnen platen om te kijken hoeveel er inzitten. Net een soort blaasontsteking test zegmaar?

#3

Sophia?

    Sophia?


  • >250 berichten
  • 323 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 september 2005 - 12:52

Ik zou de melk centrifugeren.
"You're really full of yourself, aren't you?"
"Yeah. I like that about me."
- U Turn

#4

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 oktober 2005 - 23:18

De warenwet stelt eisen aan melk die verkocht wordt. Ik kan me voostellen dat je daar een methode uit kunt afleiden.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#5

The Don

    The Don


  • >1k berichten
  • 1259 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 oktober 2005 - 11:03

Ik ben opzoek naar een manier om melkzuurbacterien te meten. hoe weet je wanneer melk bedorven is?? kan dit met de ph?? of moet je bacterien gaan tellen?? hoe doe je dit?? weet iemand anders de reactievergelijking van melkzuurbacterieen?? en niet degene die ontstaat in je lichaam bij een inspanning!!  

alvast bedankt


Melkzuurbacterien zijn beestjes en hebben dus geen "reactievergelijking" Je kunt melkzuurbacterien tellen door ze uit te platen op agar plaatjes en ze vervolgens anaeroob te incuberen bij 37 graden celcius. Waarschijnlijk kun je dit niet zelf dus het makkelijkste is inderdaad om de pH te meten aangezien een lagere pH wordt veroorzaakt door de geproduceerde melkzuur. Zure melk is het gevolg. Helaas kun je ook bedorven melk krijgen door de zogenaamde pseudomonas bacterie die de melk weliswaar niet zuur maakt maar de melk wel kan bederven. (erg ranzige lucht als resultaat).
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures