Springen naar inhoud

Invloed temperatuur op bloedstolling


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ibrahim--

    ibrahim--


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 maart 2011 - 17:47

Ik heb vandaag een biologie experiment uitgevoerd en heb de invloed van de temperatuur op de stollingstijd.
Daarbij zag ik dat hoe warmer de temperatuur was hoe korter de stollingstijd werd. Maar ik vraag me af hoe dit komt, heb wat lopen zoeken, maar het enige wat ik heb gevonden is dat het in het lichaam niet uitmaakt maar dat wanneer bloed uit het lichaam komt dat het dus afhankelijk is van de temperatuur.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 maart 2011 - 18:37

Verplaatst naar geneeskunde.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#3

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 april 2011 - 01:53

stollen van bloed is niet zoals bijvoorbeeld boter stolt. Er is een hele cascade aan enzymen bij betrokken om dit mechanisme goed te laten verlopen. Wat weet je te vertellen over enzymen en verschillende temperaturen?
"Meep meep meep." Beaker





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures