Springen naar inhoud

- - - - -

Echt brood en tóch glutenvrij


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 maart 2011 - 09:36

Geplaatste afbeelding

Volgens broodliefhebbers is glutenvrij brood nauwelijks te eten, maar daar komt binnenkort verandering in. Een levensmiddelenonderzoekster ontdekte dat minuscule bolletjes melkeiwit de rol van gluten prima kunnen overnemen. Nog een paar verbeteringen en het verbeterde recept voor glutenvrij brood kan naar de fabriek.
In Wageningen kunnen ze het al: écht glutenvrij brood bakken. Het is luchtig en heeft een knapperige korst, precies zoals je dat van brood verwacht. En dat is goed nieuws voor zo’n 160.000 Nederlanders voor wie het genot van versgebakken brood niet is weggelegd. Zij hebben een glutenintolerantie (coeliakie) en moeten een volledig glutenvrij dieet volgen. Anders krijgen ze last van ontstoken en beschadigde darmvlokken. Buikpijn, diarree en gewichtsverlies zijn daarvan de belangrijkste symptomen.

Lees meer ... Kennislink
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures