Springen naar inhoud

Magnetron


  • Log in om te kunnen reageren

#1

themeul

    themeul


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 maart 2011 - 11:26

Hallo,
voor een natuurkunde opdracht moesten we een glas water ( met een lepeltje) 200 mL en een schaal water 200 mL aan de kook brengen in een magnetron.
Hierna moesten we het rendement van de magnetron uitrekenen. Dit is allemaal gelukt.
Maar de laatste vraag was: Indien je bij de metingen verschillende waardes voor het rendement gevonden hebt, geef hiervoor een verklaring.
Dus onze vraag is nu: Hoe komt het dat een glas water sneller kookt dan een schaal water?

alvast bedankt,
TheMeul

Veranderd door themeul, 27 maart 2011 - 11:33


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 27 maart 2011 - 11:30

Ik ben er niet zeker van, maar zou dat niet kunnen zijn omdat er bij de schaal veel meer water verdampt en de warmte in de 'bulk' van het water moeilijker opbouwt (net omdat het te snel verdampt door de grotere oppervlakte)?
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#3

themeul

    themeul


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 maart 2011 - 11:32

oeps, heel stom.
ik was bijna het belangrijkste vergeten, we moesten deze proef met een magnetron uitvoeren.

excuses.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures