Malaria onderzoek

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Malaria onderzoek

In een klap van Malaria af?

Gentechniek heeft potentie om malaria verspreiding te stoppen.


Een handjevol transgene steekmuggen laten paren met wildtype muskieten is genoeg om een genetische aanpassing in de volgende muggeneraties te behouden, aldus onderzoekers van Imperial College London en University of Washington, Seattle. Met een nieuwe techniek is dit haalbaar. Dit biedt uitzicht op het onschadelijk maken van een hele populatie malariamuggen.


Afbeelding

Malariamug


Muggen genetisch modificeren is al langer mogelijk. Maar tot nu toe was het niet mogelijk om die genetische wijziging met succes in een populatie te brengen en deze in volgende muggengeneraties te behouden. Met het inbouwen van het homing endonuclease gen (HEG’s) in spermacellen van steekmuggen is dit wel mogelijk.


...


Lees verder: http://www.c2w.nl/in-een-klap-van-malaria-af.127624.lynkx


Bron: C2W


Artikel: http://www.nature.com/nature/journal/vaop/...ature09937.html


Langdurige bescherming tegen malaria mogelijk


Een groep onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen heeft een methode gevonden waarmee een groep proefpersonen na ruim twee jaar nog steeds immuun blijkt te zijn voor malaria.


Volgens de onderzoekers is de methode een blauwdruk, die de deur opent voor de ontwikkeling van een wereldwijd effectief vaccin tegen de ziekte, waaraan jaarlijks een miljoen mensen overlijden.


...


Lees verder: http://www.umcn.nl/OverUMCstRadboud/Nieuws...genmalaria.aspx


Bron: UMC St Radboud

Reageer