Afrekenen met ziektes

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 41

Afrekenen met ziektes

Hallo

We hebben allemaal wel eens dat ziek zijn of verkouden of iets ontstoken enz.

Nou had ik laatst in het laatste nummer van het tijdschrift wetenschapinbeeld gelezen dat er nanotechnologie gemaakt kan worden van DNA-materiaal. Stel dat we nou eens zouden zorgen dat dergelijke nanobots zich zouden kunnen kopiëren door zichzelf van andere organische moleculen op te bouwen. Zouden we nanobots zo kunnen programmeren dat ze zichzelf opbouwen uit de moleculen van schadelijke virussen, schimmels en bacteriën? En stel als het zou kunnen zouden de gevolgen niet alleen goed uitpakken voor mens en dier maar ook voor het ecosysteem op Aarde?

Een wereld waar je niet verkouden kunt worden, waar voedsel niet bederft, waar je geen kanker kunt krijgen etc. dat zou mooi zijn.

Gebruikersavatar
Berichten: 6.058

Re: Afrekenen met ziektes

Wat wil je bereiken door nanobots op bacterien en virussen te laten lijken? Dan word je ziek van deze nanobots, helemaal als deze ook nog eens gaan repliceren. Het beste is een nanobot die uit lichaamseigen eiwitten is opgebouwd en die je programmeert allerlei genezingsprocessen uit te voeren zoals het herstellen van vaatwandschade.

Het probleem met nanotechnologie is, dat als het misgaat het ook goed misgaat. Nanobots met een 'technisch' mankementje zouden zich ook ongeremd kunnen gaan repliceren waardoor je eigenlijk een soort kanker krijgt. Nanobots die niet goed geprogrameerd zijn kunnen bovendien allerlei negatieve effecten aanrichten.

Het is allemaal speculeren hoor, omdat nanotechnologie nog in de kinderschoenen staat.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

Berichten: 41

Re: Afrekenen met ziektes

oke

Een foutje is dus erg gevaarlijk.

Ze zo programmeren dat als het uit de handloopt ze allemaal in een keer crashen.

Reageer