Studenten tu delft ontwikkelen nieuwe recordraket

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Studenten tu delft ontwikkelen nieuwe recordraket

Het Europese hoogterecord dat studenten van de TU Delft in 2009 met hun zelfgebouwde Stratos-raket in handen kregen, smaakte naar meer. Op vrijdag 13 mei beginnen ze aan een nieuwe uitdaging met de eerste testvlucht op de Veluwe voor Stratos II. Met deze lancering naar 1,5 km testen de studenten cruciale systemen voor Stratos-II, waarmee ze in 2012 een hoogte van 50 km willen bereiken. Daarna volgt het ultieme doel: 100 km, waar de atmosfeer ophoudt en de ruimte begint.


Een onbemande raket naar de grens van de ruimte schieten, is geen eenvoudige taak en nog nooit door studenten bereikt. Het eigen record van de Delftse studenten staat nu op 12,2 km, het Europese record voor zelfbouwraketten. Met hun geheel nieuwe raket Stratos II willen de studenten dit in 2012 stevig aanscherpen tot een hoogte van 50 km, waarbij ze ook educatieve en wetenschappelijke experimenten uitvoeren. In het jaar daarna willen ze met een gemodificeerde variant proberen de ruimte te halen.


Lees verder:

Technische Universiteit Delft


Succesvolle raketlancering op de Veluwe

Studenten van de TU Delft hebben vrijdag met succes een raket op legerbasis 't Harde met 600 kilometer per uur 1,5 kilometer de lucht ingeschoten. Na het aftellen ging de raket onder luid applaus in een rechte lijn omhoog.


Lees verder:

Nu


Zie meer:

Stratos II


Lees meer:

Stratos II
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Reageer