Zuur-base titraties

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 102

Zuur-base titraties

Voor scheikunde hebben we drie verschillende proeven moeten uitvoeren met betrekking tot titratie, en het grootste deel van het practicum begrijp ik, maar sommige dingen kan ik kop noch staart aan verbinden.

De betreffende practicumbladen heb ik bijgevoegd als bijlage. (Ik hoop dat het duidelijk genoeg is)

http://imageshack.us/photo/my-images/191/pentaxf.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/861/pentax001.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/593/pentax002.jpg/

Op pagina 3 van het practicum (eerste scan) moet ik de concentratie aan NaOH berekenen, en dit is opzich denk ik wel simpel, maar enkel weet ik niet welke structuurformule die van ftalaat is. Moet ik C8H5O4- nemen of de C6H4COOK.COOH?

als ik dat heb is het maar een kwestie van het aantal mol te berekenen van deze stof, om dan via stochiometrie de concentratie van NaOH te gaan berekenen.

Op pagina 4 van het practicum moest ik het massapercantage aan acetylsalicylzuur berekenen in een aspirientje, en ik denk wel dat al mijn berekeningn kloppen. Enkel ben ik een beetje verward bij dat doordenkertje. Mijn verklaring is dat vitamine C, of ascorbinezuur, een zwak zuur is, en acetylsalicylzuur ook. En dat dit voor een niet opgaande reactie zal leiden, waardoor je het massapercentage van acetylsalicylzuur neit gaat kunnen bepalen. Klopt deze beredenering?

En op de laatste pagina zit ik een beetje vast met de laatste berekening. Om het volumepercentage aan huishoudazijn te berekenen, moet je toch het volume ethaanzuur delen door het volume van azijn en dan vermenigvuldigen met 100? Maar dan zit ik met het probleem dat ik om dat te berekenen een massa of ene hoeveelheid mol nodig heb van ethaanzuur, wat ik op het eerste zicht niet kan vinden. Hoe begin ik daar dan verder aan? En kan je alsjeblieftook mijn berekening van de K ook eens nakijken?

Alvast bedankt

Druidz

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.265

Re: Zuur-base titraties

Iemand die hier een handje kan toesteken?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Gebruikersavatar
Berichten: 10.561

Re: Zuur-base titraties

Als de scans leesbaar waren geweest wel.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Berichten: 102

Re: Zuur-base titraties

Ik heb het al gevonden. Ik had meerdere vragen, dus was ik een tutor gaan opzoeken.

En als je dat vermelde had ik er direct betere op geplaatst. Doordat ik een rotatie moest uitvoeren en het moest resizen verloor ik alle kleur en heel wat kwaliteit. excuseer. Toch bedankt.

Druidz

Reageer