Axiale belasting

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 7

Axiale belasting

Hallo

Zou iemand mij kunnen uitleggen: ( zie bijlage) Wanneer ze de verticale verplaatsing van uiteinde A ten opzichte van C bereken waarom ze ook het onderste segment C D berekenen. Ik zelf had het zonder het segment C D berekent.... En als ze de verplaatsing van B naar C berekenen is het wel opeens 1 segment.

En als laatste die 10^6 achter de lengtes in de formule doen ze dit uit gemak toch? zodat ze het niet achter de Newtons en de meters hoeven te doen?
Bijlagen
001.jpg
001.jpg (654.78 KiB) 293 keer bekeken

Berichten: 232

Re: Axiale belasting

Omdat in deze situatie het segment CD ook kan vervormen betekent dit dat een gedeelte van de energie hier in gaat zitten waardoor er minder energie wordt gebruikt voor de verlenging van AC.

Als je het zonder het onderste segment berekend ga je er eigenlijk vanuit dat punt C een vast steunpunt is terwijl het in werkelijkheid meer een verende ondersteuning moet voorstellen.

De 10^6 de waarden is van kN * m naar N*mm. 1kN is 1N*10^3 en 1m is 1mm*10^3 (10^3 * 10^3 = 10^6)

Dit doe je omdat de elasticiteitsmodulus ook in Newtons per vierkante millimeters is (N/mm²) en het wel zo consequent is om met dezelfde grootheden te werken in een formule.

Reageer