Springen naar inhoud

Verdringingstitratie ca met mg-edta


  • Log in om te kunnen reageren

#1

plop0-1

    plop0-1


  • >100 berichten
  • 149 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 juni 2011 - 22:34

hallo,

Voor een po ben ik van plan om het calciumgehalte van melk te bepalen.

Het volgende ga ik doen:
(Ik neem aan dat melk slechts water is waarin calcium-ionen in zit.)

1. Ik voeg hier HCL aan toe om het mogelijke kalk op te lossen
2. Buffer toevoegen zodat de Ph constant 10 blijft (ammoniak/salmiak buffer)
3. Dan voeg ik enkele druppels indicator eriochroomzwart-T toe.

waarneming zal zijn dat de oplossing rood is.

4. Ik voeg 0,01M Mg-EDTA oplossing toe zodat het volgende gebeurt:
Mg2+ en CaEDTA2-
Het volgende zit me dwars:
Het principe is om alle calcium-ionnen te vervangen door Mg omdat het Erio-Ca complex instabiel is.
Hoe weet je wanneer alle Ca-ionen zijn vervangen als het calciumgehalte onbekend is?


5. Laatste stap: Ik heb alle Ca vervangen door Mg-ionen, deze oplossing ga ik titreren met 0,01MNa2-EDTA
Bij het eindpunt is de oplossing blauw.
Laatste stap weet ik niet zeker of je slechts met Mg-EDTA of ook met Na2-EDTA moet tireren

Alvast bedankt!!!!!

Veranderd door plop0-1, 07 juni 2011 - 22:35


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44873 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 juni 2011 - 18:47

Iemand die hier een handje kan toesteken?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures