Belastingstelsel vk45

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 2

Belastingstelsel vk45

Wie kan mij helpen aan het belastingstelsel voor een voertuig van verkeersbelasting VK45? En hoe dit dan om te rekenen naar een veranderlijke belasting tbv van een brugberekening.

Alvast bedankt!

Berichten: 102

Re: Belastingstelsel vk45

Dit gaat blijkbaar om een voertuig dat een totale gewicht heeft op de weg van 4.5 ton;bijv een vrachtwagen van 2.5 ton met 2 ton (variabele belasting).

Je zult zelf moeten komen met een voertuig,dat die totale last mag veroorzaken.Google eens met vracht- of bestelauto's!

En wat betreft die brug;die moet je met vollast van het max. toegestane voertuig moeten berekenen met daarop een veiligheidsfactor die je uit desbetreffende voorschriften zult aantreffen bij bruggenbouwers (waterstaat,ed.)

Zie de huidige reclame op dit forum van een tank van 12-20 of meer tonnen,die op een oplegger worden vertransporteerd (wegens wegdekbeschadigingen) !

Berichten: 2

Re: Belastingstelsel vk45

Heb ondertussen belastingstelsel gevonden. VK 45 betekent een aslast van 15 ton met 3 assen met bepaalde maatvoering: as afstand as 1 en as 2: 1 m1 en as 2 en as 3: 4 m1

Hoe reken ik dit nou om naar een q-last uitgaande van een brug 4 m1 breed en 10 meter lang?

Gewoon een q-last van 15 Kn nemen aangezien het voertuig overal zou kunnen staan?

Berichten: 102

Re: Belastingstelsel vk45

Als je alleen rekening moet houden met je VK45 op die brug,dan kun je dat alleen gelijkmatig verdelen als je uitgaat dat het zwaartepunt van de VK45 op het midden van de brug staat en daar een moment uitoefent van een puntlast en wil je dan de gelijkmatige aequivalent uitrekenen,dan moet je het aanwezige puntlastmoment gelijk stellen aan M=.125 qL2 en je vindt de q per strekkende meter en die kun je ook nog door de brugbreedte delen en je hebt de last per m2

Reageer