Springen naar inhoud

Glucosamine: reducerend of niet?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

JeanJean

    JeanJean


  • >250 berichten
  • 393 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 juni 2011 - 13:11

Hallo,

ik vroeg mij af of glucosamine een reducerend suiker is of niet. En: hoe kan ik dit weten? Ik vind hier tegenstrijdige informatie over...

Geplaatste afbeelding

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 juni 2011 - 16:01

Weet je wat een reducerend uiteinde is? Zo ja is dit in deze structuur aanwezig?
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#3

JeanJean

    JeanJean


  • >250 berichten
  • 393 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 juni 2011 - 16:16

Wat ik al altijd dacht is, dat als er een vrije hemi-acetaalgroep is, dat er dan sprake is van een reducerend suiker. Ik dacht dus dat glucosamine reducerend is, maar ik vind op andere sites dan weer dat het niet zo is. Dus?

#4

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 juni 2011 - 19:01

Om eerlijk te zijn weet ik het juiste antwoord ook niet, ik zou verwachten dat glucosamine een reducerend suiker is vanwege het hemiacetal en dus het reducerend uiteinde. Wat dezelfde redenering is als de jouwe.

Heb je toevallig een linkje naar zo'n site waarop staat dat dit geen reducerend suiker is?
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#5

JeanJean

    JeanJean


  • >250 berichten
  • 393 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 juni 2011 - 19:16

http://www.alternati....co.uk/faqs.asp

However Glucosamine is a sugar, although it is not a reducing sugar and should therefore not affect your diabetes.

------

Een andere site zegt dan weer het tegengestelde:

http://www.freepaten...om/4308398.html

During the hydrolysis of starch into sugars, byproducts are formed, including reducing (reversion) sugars such as amino sugars, e.g., glucosamine; oligosaccharides, e.g., isomaltose and glucose.


Vandaar ook mijn twijfel, omdat die sites elkaar tegenspreken. Zelf dacht ik dus ook dat het reducerend was, maar ik wil het toch bevestigd zien door iemand?

#6

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 juni 2011 - 21:58

Ik heb even zitten zoeken en volgens deze studie is het een reducerend suiker, echter blijkt uit het experiment wel dat glucosamine een stuk minder sterk reducerend is dan bijv. glucose of ribose.

Als je interesse hebt lees dan vooral pagina 4 uit de pdf.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#7

JeanJean

    JeanJean


  • >250 berichten
  • 393 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 juni 2011 - 22:36

Hartelijk dank voor het opzoekwerk en de bevestiging!

#8

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 juni 2011 - 09:49

Graag gedaan ;)
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures