Biobrandstof

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 2

Biobrandstof

(Schoolopdracht voor ANW)

Dilemma van de productie biobrandstof

Biobrandstof is de algemene verzamelnaam voor verschillende soorten brandstoffen die gemaakt worden uit biomassa. Biobrandstoffen worden als een goed alternatief gezien voor de fossiele brandstoffen, die op een gegeven moment op raken. Deze brandstoffen zijn populair geworden doordat de prijzen van olie en aardolieproducten flink zijn gestegen. Toch zitten er ook genoeg nadelen aan het produceren van biobrandstoffen.

De productie van biobrandstof gaat ten koste van de natuur. Voor de plantages worden regenwouden gekapt, wat al helemaal niet bijdraagt aan de CO2-uitstoot vermindering waar men naar streeft. Ook het bemesten van de plantages met kunstmest zorgt voor extra uitstoot van N2O, dat een 310 keer sterkere werking heeft als C02.

De voedselproductie lijdt ook onder de productie van biobrandstof. Door de toegenomen vraag naar biobrandstoffen zijn de voedselprijzen gestegen. De armste delen van de bevolking komen zo in de problemen omdat men gewoon niet genoeg geld heeft om voedsel te kopen.

Biobrandstof is geeft ook oplossingen voor bepaalde zaken. Als vliegtuigen en auto’s op biobrandstof vliegen en rijden is er al minder CO2 uitstoot dan bij fossiele brandstoffen, dit draagt bij aan het tegengaan van het broeikaseffect. De productie van biobrandstoffen moeten alleen eerlijker, zodat de kosten van voedsel goedkoper worden en minder mensen voedseltekort hebben. Ook zou het helpen als meer mensen vegetariër worden of minder vlees gaan eten. Dit kost namelijk veel biobrandstoffen.

Biobrandstof heeft dus voor- en nadelen. Toch kun je gevolgen hiervan pas zien over een langer termijn.

Noor V. & Marliz K.

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Biobrandstof

En wat is het punt dat je wilt bespreken?
"Meep meep meep." Beaker

Berichten: 2

Re: Biobrandstof

Deze topic kan wel weer verwijderd worden, het was een schoolopdracht die nu is nagekenen.

Reageer