Springen naar inhoud

Hoofdstuknummering wijzigen in latex


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Messi

    Messi


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 juni 2011 - 14:50

Hallo,

ik ben een groot document aan het maken in Latex, maar maak de verschillende hoofstukken in aparte documentjes. Maar uiteraard is ieder hoofdstuk dan genummerd met nummer 1. Kun je dit gemakkelijk veranderen? Ik wil dus gewoon de nummering van mijn hoofdstukken aanpassen. Het geeft niet dat de paginanummering steeds opnieuw vanaf 1 begint.

Ik weet wel dat je via 'include' alles in 1 document krijgt, maar ik ben een redelijke leek in latex. Ik heb het al geprobeerd, maar dit lijkt nooit te werken.

alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 juni 2011 - 15:30

De pagina's die je met include invoegt, hoeven geen preamble en dergelijke te hebben.

Eigenlijk moet je het zo zien: waar jij \include{hoofdstuk1} schrijft, haalt LaTeX de inhoud uit hoofdstuk.tex en plakt die letterlijk op die plaats. Enkel in je 'hoofddocument' (dat compileer je ook) staat de preamble, de \begin{document} en \end{document} enzovoort.

Alles in ťťn groot bestand zou er zo uit zien:

allesineen.tex
\documentclass[10pt]{book}
\usepackage{...}
\usepackage{...}
...

\begin{document}


\chapter{Hoofdstuk 1}

\section{Paragraaf 1.1}

bla bla bla ...


\chapter{Hoofdstuk 2}

\section{Paragraaf 2.1}

bla bla bla ...


\end{document}

Dat wordt:

hoofddocument.tex
\documentclass[10pt]{book}
\usepackage{...}
\usepackage{...}
...

\begin{document}

\include{hoofdstuk1}

\include{hoofdstuk2}

\end{document}

met

hoofdstuk1.tex
\chapter{Hoofdstuk 1}

\section{Paragraaf 1.1}

bla bla bla ...
en idem voor hoofdstuk 2; deze bevatten dus enkel inhoud.

Lukt dat?
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#3

Messi

    Messi


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 juli 2011 - 12:14

Dat lukt! Merci!
Maar hoe moet ik nu in de kop en voettekst verwijzen naar het hoofdstuk.
BIjvoorbeeld in hoofdstuk 1 wil ik in de koptekst telkens de titel van het hoofdstuk kwijt. Hoe lukt dat?

#4

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 juli 2011 - 13:39

Waarschijnlijk vind je hoe ik het doe ergens op internet, maar hoe ik mijn sectiontitel in de header zet, is:
\documentclass[...]{...}
...
\usepackage{fancyhdr}
\pagestyle{fancy}
\lhead{\rightmark}
\rhead{\thepage}
\cfoot{}
\renewcommand{\sectionmark}[1]{\markright{#1}{}}
...
\begin{document}
...
\end{document}
Normaal zou dit wel moeten werken. Bij mij doet het dat alleszins ;).
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures