Springen naar inhoud

[folding]allebei de processors gebruiken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Richard122

    Richard122


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 juli 2011 - 23:39

Als je allebei de processors wil gebruiken, kan je een grote WU krijgen, maar omdat mijn computer dual core heeft, zal hij er moeite mee hebben om dit op tijd af te krijgen. Is er ook een manier om op allebei de cores 2 verschillende gewone WU's te vouwen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Korot

    Korot


  • >250 berichten
  • 419 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juli 2011 - 10:30

Gebruik je BOINC of F@H?

In het geval van BOINC zal je automatisch 2 WU's moeten krijgen: 1 per core. D.w.z. hij zal per core aan 1 WU werken, het is best mogelijk dat je wat meer WU's hebt staan in de wachtrij.

Als je F@H gebruikt is het iets ingewikkelder. Met de SMP-cliŽnt zal hij idd. 1 WU sturen, waar alle core's tezamen aan zullen werken. Het wordt echter aangeraden om deze cliŽnt alleen te gebruiken als je PC vaak en lang aanstaat, en een quad-core kan idd. ook geen kwaad. Echter, Folding biedt ook zogenaamde uni-core clients, die 1 WU per core levert. Hiervan zul je er 2 moeten installeren (1 per core), en er voorzorgen dat de zgn. machine-ID verschillend is in beide clients.

Hopelijk is het nu duidelijk voor je.

Groet,
Korot
Kijk ook eens op het Distributed Computing forum en doe mee met BOINC!
http://www.wetenscha...hp?showforum=59

#3

Richard122

    Richard122


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 juli 2011 - 17:44

Dankjewel. Ik gebruik F@H, sorry dat ik dat er niet bij heb gezegd. Heb je een link naar een uitleg hierover? Of je mag zelf mijn vragen ook beantwoorden:P

Een uni-core client, is dat gewoon het standaard programmatje? Gewoon die laatste versie van F@H?
Als ik 2 van deze probeer te installeren, vraagt ie mij of ik het wil repareren of verwijderen, omdat het al geinstalleerd is. Hoe kan ik dit voorkomen?

#4

Yoste

    Yoste


  • >250 berichten
  • 422 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juli 2011 - 17:56

Een unicore client is inderdaad het standaard programma. Hoe je juist twee versies naast elkaar laat lopen, kun je hier lezen. Let wel: deze faq is al behoorlijk verouderd. Vermoedelijk zullen er dus dingen opduiken die wat anders zijn, maar als basis kan dit zeker nog dienen.
Als je bepaalde problemen ervaart of vragen hebt, laat maar horen!
Help mee eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en andere te bestrijden in de vrije tijd van je CPU...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

Richard122

    Richard122


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 juli 2011 - 23:10

Oowja, dat had ik al eens geprobeerd, maar hij deed het niet. Ik zal het nog wel een keer proberen als mijn WU klaar is, want ik moet het eerst ff uninstallen. Bedankt voor je hulp en als het niet lukt, laat ik het over een paar dagen wel weten!;)

#6

Richard122

    Richard122


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 juli 2011 - 23:32

Zoo, eindelijk is die grote WU klaar:P Ik heb het geinstalleerd en ik zie weer wat de fout was... Hij download een WU en dan zegt ie: Trying to unzip core FahCore_78.exe met daaronder een foutmelding: Couldn't open file FahCore_78.exe. Weet iemand wat te doen?

#7

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44845 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 27 juli 2011 - 07:38

Eerst maar eens proberen of het bestand niet corrupt is? Simpelweg die fahcore_78.exe uit je foldingmapjes verwijderen. Als hij dat nodig heeft dan downloadt hij het vanzelf opnieuw.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#8

Richard122

    Richard122


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 juli 2011 - 10:46

Nou, het klinkt misschien heel raar maar eerst zat dat bestand bij de downloads van de software er niet bij en nu opeens wel en nu doet ie het! Toch bedankt voor ieder zijn hulp:)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures