Springen naar inhoud

Zout en suiker


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Chemical

    Chemical


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 juli 2011 - 12:32

Zijn er enige bijwerkingen wanneer men zout en suiker mengt?

Ik neem aan dat bvb het fermentatieprocess geremt zou worden als men een zoutoplossing toevoegd.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8300 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 juli 2011 - 12:45

Het mengen van zout en suiker zorgt niet voor een reactie.

Het toevoegen van zout aan een suikeroplossing bij fermentatie is een totaal ander verhaal. De remming die op zou kunnen treden (als je voldoende zout toevoegt) komt doordat gist niet zo blij is met hoge zout concentraties. Het is echter helemaal niet erg om een beetje zout aan bijvoorbeeld een deeg toe te voegen.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Chemical

    Chemical


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 juli 2011 - 13:00

dus je kan zonder probleem een zoute alcoholische drank maken door eerst de gist zijn werk te laten doen en daarna zout bij te voegen?

dit veranderd dan niets aan het alcohol% ?

#4

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 juli 2011 - 15:31

Dat zal niets aan het alcoholpercentage veranderen.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures