Zout en suiker
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 4
Zout en suiker
Zijn er enige bijwerkingen wanneer men zout en suiker mengt?
Ik neem aan dat bvb het fermentatieprocess geremt zou worden als men een zoutoplossing toevoegd.
Ik neem aan dat bvb het fermentatieprocess geremt zou worden als men een zoutoplossing toevoegd.
- Berichten: 8.557
Re: Zout en suiker
Het mengen van zout en suiker zorgt niet voor een reactie.
Het toevoegen van zout aan een suikeroplossing bij fermentatie is een totaal ander verhaal. De remming die op zou kunnen treden (als je voldoende zout toevoegt) komt doordat gist niet zo blij is met hoge zout concentraties. Het is echter helemaal niet erg om een beetje zout aan bijvoorbeeld een deeg toe te voegen.
Het toevoegen van zout aan een suikeroplossing bij fermentatie is een totaal ander verhaal. De remming die op zou kunnen treden (als je voldoende zout toevoegt) komt doordat gist niet zo blij is met hoge zout concentraties. Het is echter helemaal niet erg om een beetje zout aan bijvoorbeeld een deeg toe te voegen.
"Meep meep meep." Beaker
-
- Berichten: 4
Re: Zout en suiker
dus je kan zonder probleem een zoute alcoholische drank maken door eerst de gist zijn werk te laten doen en daarna zout bij te voegen?
dit veranderd dan niets aan het alcohol% ?
dit veranderd dan niets aan het alcohol% ?
- Berichten: 4.220
Re: Zout en suiker
Dat zal niets aan het alcoholpercentage veranderen.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-
-Calvin-