Springen naar inhoud

- - - - -

Elektronische tong herkent cava-soorten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 augustus 2011 - 10:09

Electronic Tongue Identifies Cava Wines

Researchers at Universitat AutÚnoma de Barcelona (UAB) have developed an electronic tongue which can identify different types of cava wines, thanks to a combination of sensor systems and advanced mathematical procedures. The device automatically produces classifications similar to those of a sommelier and can be useful in detecting defects during the elaboration of these wines.

Cava varies in type according to the amount of sugar added with the expedition liqueur after secondary fermentation (which produces carbonic gas). Therefore it is useful to know the exact amount of sugar added, since this is what determines the type of cava which will be produced. The resulting classifications are: Brut Nature (<3 g/L, no sugar added), Extra Brut (<6 g/L), Brut (<12 g/L), Extra Dry (12-17 g/L), Dry (17-35 g/L), Medium-Dry (33-50 g/L) and Sweet (>50 g/L).

Lees verder: http://www.scienceda...10728082412.htm

Bron: ScienceDaily
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures