Neushoorndieven slaan steeds vaker toe in belgische musea

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 10.179

Neushoorndieven slaan steeds vaker toe in belgische musea

Neushoorndieven slaan steeds vaker toe in Belgische musea


Drieste neushoorndieven veroorzaken ongerustheid bij Belgische musea en taxidermisten. Een goede grote hoorn van een neushoorn kan tot 200.000 euro opleveren op de Aziatische markt. Daarmee is het goedje per kilogram dubbel zoveel waard als goud, en meer waard dan heroïne.


De Hasseltse kunstenaar Dirk Claesen, gespecialiseerd in het maken van replica’s van (prehistorische) mensen en dieren, wist niet wat hem overkwam, toen hij op 8 augustus jongstleden werd klemgereden op een autoweg in de buurt van Luik. Hij had een opgezette neushoorn op zijn aanhangwagen, die de aandacht trok van mannen in drie kleine wagens met een grote caravan. Toen ze merkten dat het geen echte neushoorn betrof, lieten ze hem staan en reden ze weg.


Dezelfde dag had waarschijnlijk dezelfde bende al een ramkraak geprobeerd bij Galerie Masai in het Waalse Sprimont, ook gespecialiseerd in opgezette en namaakdieren. Hier was het doel eveneens de neushoornen in huis, hoewel marketing manager Marie-José Sanchez aan de telefoon uitvoerig had uitgelegd dat ze geen echte neushoornkoppen in de collectie had. Ook Claesen is het voorbije jaar regelmatig met de neushoornbende geconfronteerd, via de telefoon of tijdens bezoeken aan zijn winkel. Allemaal héél traumatiserend.


Lees verder: http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuw...95097918807.htm


Bron: Knack
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Reageer