Pagina 1 van 1

Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (pak's)

Geplaatst: di 13 sep 2011, 10:21
door Gelukkoos
Moderator: dit bericht is afgesplitst van dit topic.

Wat levert PAK's of de meeste PAK's? Is dat bij verbranden van vet ,of dat van koolhydraten?

Op Wikipedia staat dat men bij het barbequeën men het vet beter opvangt om alzo PAK's te vermijden?

Re: Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (pak's)

Geplaatst: wo 21 sep 2011, 10:23
door Gelukkoos
Ik heb zelf in het volgende artikel gevonden dat PAK's in vlees ontstaan vanaf 300 graden.

Dus bij de bereiding van voedsel is het vet er het gevoeligste voor om oververhit te geraken.

http://www.food-info.net/nl/national/ww-vlees.htm#8

Re: Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (pak's)

Geplaatst: wo 21 sep 2011, 10:38
door Marko
Misschien kan je in het vervolg eerst zoeken, en dan vragen, zoals we ook in de regels schrijven.
De regels:

* Kijk even rond voordat je een vraag stelt of reageert

Dit forum bevat een krachtige zoekfunctie. Wellicht is het antwoord al beschikbaar. Zo niet, zet dan je vraag in de categorie die het meest van toepassing is. Als je je een keer vergist, zal een moderator je post verplaatsen en een link achterlaten.

Zoek ook eerst elders op het Internet (bijvoorbeeld Google) of daar niet al gemakkelijk het antwoord op een vraag te vinden is. Een vraag stellen is gemakkelijk, antwoord geven is moeilijker. Toon je respect door eerst even zelf te zoeken. Vertel ook altijd waar je al hebt gezocht. Dat scheelt andere bezoekers veel overbodig werk.