Springen naar inhoud

Gisting bij wafels


  • Log in om te kunnen reageren

#1

WST

    WST


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 september 2011 - 10:14

Wat doet gist bij het bakken van wafels?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 september 2011 - 14:59

Je zal toch echt iets duidelijker moeten zijn. Om strikt antwoord te geven op je vraag, alle gist zal sterven als je een wafel bakt.
"Meep meep meep." Beaker

#3

WST

    WST


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 september 2011 - 15:20

Je zal toch echt iets duidelijker moeten zijn. Om strikt antwoord te geven op je vraag, alle gist zal sterven als je een wafel bakt.

De ingredienten worden samen de gist gevoegd.
Wat gebeurt er tijdens het laten staan van het deeg (tijdens het rijzen)?

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 september 2011 - 01:29

het beslag zal gisten. Waar ben je precies naar op zoek, welke details, wat heb je zelf al uitgezocht?
Ben je op zoek naar de eindproducten, ben je op zoek naar de biochemische reacties die voorkomen?
"Meep meep meep." Beaker

#5

WST

    WST


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 september 2011 - 05:15

het beslag zal gisten. Waar ben je precies naar op zoek, welke details, wat heb je zelf al uitgezocht?
Ben je op zoek naar de eindproducten, ben je op zoek naar de biochemische reacties die voorkomen?

Ik ben inderdaad op zoek naar de biochemische reactie.
Dit in kader van de lessen "techniek".
De leerlingen hebben de werking van het wafelijzer gezien.
De ingredienten om wafels te bakken.
Vandaag bakken we wafels, maar ik zou hen graag ook de biochemische reactie willen uitleggen.

#6

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 september 2011 - 09:39

Gewoon, vergisting. Waarom had je nog niet op wiki gekeken?

In het kort: suiker (glucose) wordt omgezet in koolstofdioxide en alcohol (ethanol). De belletje koolstofdioxide doen het deeg rijzen; maken het luchtig. Verder ontstaat er wat warmte.
(als je zuurstof toelaat zullen gisten vooral melkzuur maken)
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures