Springen naar inhoud

Na (bi) carbonaat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Rien_nl

    Rien_nl


  • >25 berichten
  • 31 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 september 2011 - 08:34

Waarom wordt tegen maagzuur Na bi carbonaat gebruikt en geen Na carbonaat

Als ik de reactievergelijkingen zie is Na Carbonaat veel effectiever

Na H CO3 + H Cl = NaCl + H2O + CO2

Na2 CO3 + 2 HCL = 2 NACL + H20 + CO2



mvg

Marinus

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 september 2011 - 09:00

Eh, waar heb je dat vandaan? In bijvoorbeeld een 'Rennie' zit calciumcarbonaat en magnesiumcarbonaat.
Of doel je op ouderwets zuiveringszout? Dat is inderdaad wel natriumbicarbonaat..

Veranderd door Mrtn, 20 september 2011 - 09:01

Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#3

Rien_nl

    Rien_nl


  • >25 berichten
  • 31 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 september 2011 - 09:16

Ik bedoel inderdaad het ouderwetse zuiveringszout Na bi Carbonaat

#4

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8933 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 september 2011 - 09:38

Natriumcarbonaat is behoorlijk basisch, en lost goed op in water. Dat betekent dat het spul al zal werken vr het in de maag is, en dat is niet goed. Vanwege het basische karakter kan het de mondholte en slokdarm aantasten. Natriumbicarbonaat lost ook goed op maar is minder basisch.

Magnesiumcarbonaat en calciumcarbonaat lossen slecht op in water, en verdienen dus de voorkeur. Ze reageren pas in de maag en doen dat inderdaad effectiever dan natriumarbonaat.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures