Springen naar inhoud

Waarom kan je koolzuur niet gemengd houden.


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jemini

    Jemini


  • >100 berichten
  • 141 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 september 2011 - 19:12

Hey allemaal,

Ik ben op een zoektocht hoe ik mijn frisdrank lekker bubbelend kan houden ;).
Wat is het probleem?
Koolzuur breekt uiteindelijk in water en koolstofdioxide.
De oplossing?
Een stofje vinden dat ik bij frisdranken kan gooien wat en niet slecht voor de gezondheid is EN de smaak niet beinvloed (tenzij het lekkerder wordt natuurlijk :P).
Het is de bedoeling dat ik de oplossing zelf vindt, maar zonder oorzaak weet ik natuurlijk nooit een oplossing te vinden.
Voor zover coca cola info vrijgeeft.
Gaat het om Koolzuur dat als de fles open is (druk eraf) ''breekt'' in karbongas en water.
Onder druk houden zou dus een optie kunnen zijn, alleen weet ik niet hoe dit moet.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8933 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 september 2011 - 00:55

Gewoon de dop op de fles laten.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#3

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 september 2011 - 20:10

Koud houden helpt voor het oplossen van meer koolstofdioxide in water.
Bekijk het evenwicht van het zuur tot koolstofdioxide en vraag je af wat de factoren zijn die het verschuiven

Veranderd door Mrtn, 24 september 2011 - 20:11

Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures