Voedselcrisis

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 11

Voedselcrisis

Hallo iedereen,

ik moet dit jaar mijn eindwerk maken over de voedselcrisis in Afrika en de vraag ofdat ggo's de oplossing zijn.

Zelf heb ik al verscheidene dingen opgezocht, en blijkbaar is de voornaamste oorzaak de monoculturele landbouw gericht op export en de stijgende graanprijzen van graan dat ze invoeren. Ook droogte is een voorname reden

Mijn vraag is nu of er ook nog andere redenen zijn, die misschien niet op het internet staan en die eventueel met ggo's opgelost kunnen worden.

Groetjes,

Ellen

Gebruikersavatar
Berichten: 10.564

Re: Voedselcrisis

Waar heb je precies gezocht? "internet" is nogal breed, en tegelijk erg beperkt. Als je op zoek bent naar echte informatie is een zoektocht op internet hooguit een vertrekpunt, bijvoorbeeld om de plaatsen te vinden waar je voor specifieke informatie terecht kunt.

Ik zou je aanraden om in contact te treden met specialisten om hun kijk op de zaak eens te horen. Iemand bij het ministerie van Buitenlandse Zaken bijvoorbeeld, daar houden ze zich bezig met ontwikkelingssamenwerking.

Verder natuurlijk een van de talloze hulporganisaties in Nederland. En er zijn een aantal universiteiten waar ze zich bezighouden met dit soort vraagstukken - landbouw in ontwikkelingslanden.

Alleen een vraag stellen op een forum en hopen dat iemand je de juiste informatie komt aanreiken is nogal, eh, lui.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Reageer