Springen naar inhoud

Looplampje systeembord


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Piri Piri

    Piri Piri


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 25 september 2011 - 13:21

Ik heb een systeembord met 3 ledjes nou heb ik een vraagje. Weet iemand misschien hoe je een looplampje kan maken op een systeembord. Ik kom er niet uit. Het gaat hier om het standaard systeembord waarbij je een pulsenteller die t/m acht telt hebt.

Mvg Tijn e

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 september 2011 - 13:59

wat bedoel je precies met een "looplampje". Wat is dat en wat moet dat precies doen?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

mathfreak

    mathfreak


  • >1k berichten
  • 2461 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 september 2011 - 19:34

@Jan van de Velde: Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Looplamp
"Mathematics is a gigantic intellectual construction, very difficult, if not impossible, to view in its entirety." Armand Borel

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 september 2011 - 20:54

Ja, die heb ik er ook een in mijn gereedschapskist ;) maar ik weet wel zeker dat dat niks met systeemborden te maken heeft en dat kan het dus niet zijn.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 september 2011 - 20:57

Ik vermoed dat hij wil maken dat de LEDjes een voor een aangaan? Het lichtje 'loopt' dan over de LEDjes?

#6

Piri Piri

    Piri Piri


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 september 2011 - 06:31

Ja het gaat als volgt. Je drukt de drukschakelaar in en dan zouden de ledjes revhts van het systeembord op moeten lopen.
Je hebt vier ledjes dus 1,2,3,4. Ze mogen maar een keer blijven branden. Weten jullie hoe de opstelling hier van is?

#7

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 september 2011 - 06:55

Weten niet, maar dat is wel uit te vogelen.OK, vier ledjes gaan om de beurt branden. Kun je om te beginnen al eens ťťn ledje laten branden en weer uit laten gaan via die pulsenteller?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#8

Piri Piri

    Piri Piri


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 september 2011 - 07:03

Ja het gaat als volgt. Je drukt de drukschakelaar in en dan zouden de ledjes revhts van het systeembord op moeten lopen.
Je hebt vier ledjes dus 1,2,3,4. Ze mogen maar een keer blijven branden. Weten jullie hoe de opstelling hier van is?

Ja dat snap ik wel ;)

#9

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 september 2011 - 13:41

Een simpele module opbouwen en die logische stap voor logische stap uitbreiden, dŠt is de methode is om logische schakelingen op te bouwen.

Goed, volgende stap wordt dan, kun je ook twee lampjes afwisselend laten branden? hoe kun je daarvoor handig signalen van die pulsenteller af halen?

Komt het er daarna op aan om er een derde lampje bij te zetten. Vraag wordt dan, Hůe zorg je ervoor dat dat derde lampje gaat branden maar er niet tevens een van de eerste twee ůůk weer mee gaat doen.

En dan komt het erop aan hoeveel poorten (and, nand, or nor etc) je ter beschikking hebt. Is dat redelijk onbegrensd dan moet dat lukken. Heb je er maar een beperkt aantal ter beschikking dan moet je in zo'n benadering vaak een stap terug gaan en voor een van je vorige stappen iets bedenken dat minder op "brute force" werkt en dus iets eleganter.

Voor een echt elegante oplossing zou ik ook eens op zo'n systeembord moeten gaan zitten spelen, die zie ik ook niet onmiddellijk.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#10

Piri Piri

    Piri Piri


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 september 2011 - 14:23

Op www.sools.nl kan jE een systeembord maken

#11

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 september 2011 - 14:42

en luk het je daarmee om eerst twee afwisselend te laten branden, en vervolgens er een derde bij te monteren?

Zo ja, kun je dan van die laatste situatie eens een screenshot plaatsen hier?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#12

Piri Piri

    Piri Piri


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 september 2011 - 15:36

Nee ik kom er zelf niet uit, daarom vraag ik om hulp

#13

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 september 2011 - 15:46

Laat dan aub eens zien hoever je wťl al bent zodat we daarvandaan verder kunnen?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures