[enquête]sociale vergelijking, doeloriëntaties en de mate van afgunst in werksituaties

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 1

[enqu

Via dit bericht wil ik jullie graag uitnodigen voor deelname aan de volgende enquête:



Onderwerp: Sociale vergelijking, doeloriëntaties en de mate van afgunst in werksituaties

Doel: Masterthese Psychologie

Doelgroep: Iedereen met enige werkervaring

Verwachte tijdsduur voor invullen: 25 minuten

Slutingsdatum voor deze enquête: 01-12-2011

Wanneer worden de resultaten verwacht: 01-04-2012

Volg hier de link naar de enquête



Toelichting

Met dit onderzoek wordt onderzocht op welke manier mensen zich met elkaar vergelijken, welke voorkeur men heeft bij het stellen van prestatiedoelen en in welke situatie men afgunst ervaart.

Mensen vergelijken zichzelf van tijd tot tijd met anderen op verschillende manieren. Ze gaan bijvoorbeeld na hoe ze zich voelen, wat zij van iets vinden, wat ze kunnen of hoe ze eraan toe zijn in vergelijking met anderen. Ook verschillen mensen in het formuleren van prestatiedoelen en op welke manier ze zich hierbij richten op anderen of op zichzelf. Daarnaast kan het voorkomen dat iemand bij het vergelijken met anderen of het formuleren van prestatiedoelen afgunst ervaart. Afgunst kan worden omschreven als een vervelend gevoel dat je kan ervaren op het moment dat iemand anders het in jouw ogen beter heeft dan jij, of als iemand anders iets moois of leuks heeft dat jij ook graag zou willen hebben.



Er wordt bij dit onderzoek de voorkeur gegeven aan onderzoeksdeelnemers met enige werkervaring.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een aantal korte vragenlijsten. Het invullen van de vragenlijsten neemt ongeveer 25 minuten in beslag.

Binnen dit onderzoek is het te allen tijde toegestaan om de medewerking aan het onderzoek te stoppen. Alle gegevens worden anoniem verzameld en opgeslagen.



In de vragenlijst komt het soms voor dat een vraag meerdere malen wordt gesteld, dit is onderdeel van het onderzoek. Vul de vragen alsjeblieft serieus in. Niet serieus beantwoorde vragenlijsten kunnen niet voor het onderzoek worden gebruikt.



Alvast bedankt voor je medewerking!

Reageer