Springen naar inhoud

Laplace terugtransformatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Technojunk

    Technojunk


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2011 - 17:25

Hallo,

Ik heb de volgende getransformeerde functie:

LaTeX

Hoe kan ik deze het best terugtransfomeren. Ik weet dat ik moet gaan breuksplitsen, maar ik heb geen flauw benul wat ik in de teller of noemer moet zetten en in hoeveel breuken ik hem moet splitsen.

Hoe kom ik daar achter?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Axioma91

    Axioma91


  • >250 berichten
  • 264 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2011 - 17:59

Hallo,

Ik heb de volgende getransformeerde functie:

LaTeX



Hoe kan ik deze het best terugtransfomeren. Ik weet dat ik moet gaan breuksplitsen, maar ik heb geen flauw benul wat ik in de teller of noemer moet zetten en in hoeveel breuken ik hem moet splitsen.

Hoe kom ik daar achter?

Heb je een formuleblad met standaardtransformaties? Uit je tekst kan ik niet afleiden of je vaker hebt teruggetransformeerd en deze echt niet ziet of dat je het nu voor de eerste keer probeert..Kijk eens op dit vel
http://1.bp.blogspot...sform Pairs.JPG

Met een transformatie linksonder (of rechtsboven) is je vraag (in 2 stappen verwijderd) beantwoord.

Veranderd door Axioma91, 06 oktober 2011 - 18:06


#3

Technojunk

    Technojunk


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2011 - 18:28

Ik heb er een aantal teruggetransformeerd middels breuksplitsing.
Ik neem aan dat deze ook opgelost kan worden door gebruik te maken van breuksplitsen?

De functie waar jij naar wijst staat niet op mijn formuleblad.

#4

Axioma91

    Axioma91


  • >250 berichten
  • 264 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2011 - 18:49

Ik heb er een aantal teruggetransformeerd middels breuksplitsing.
Ik neem aan dat deze ook opgelost kan worden door gebruik te maken van breuksplitsen?

De functie waar jij naar wijst staat niet op mijn formuleblad.

Je moet gewoon een beetje prutsen. Breuksplitsen kan ook waarschijnlijk ja; geowon wat proberen. Het hangt er maar net vanaf naar welke vorm je wilt breuksplitsen --> dus welke transformaties er op je formule blad staan. Ik denk dat het hier niet nodig is en dat je wat beter moet kijken/prutsen met je formuleblad...

#5

venra

    venra


  • >100 berichten
  • 156 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 oktober 2011 - 22:17

Misschien helpt dit je verder (zie wikipedia)
Geplaatste afbeelding

Veranderd door venra, 06 oktober 2011 - 22:18






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures