Springen naar inhoud

Grafiek maken met excel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Shadow

    Shadow


  • >1k berichten
  • 1223 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 november 2011 - 10:41

Hallo,
wij moeten voor een bio-opdracht een grafiek maken.
Dat is mij wel aardig gelukt, alleen mij legenda vind ik een beetje vaag.
Ik heb eerst een lijngrafiek met gegevensmarkering gemaakt, en vervolgens de lijnen weggehaald.
Toen hield ik alleen de punten over (rood en blauw)
Nu voegde ik daar een polynome trendlijn aan toe en die is zwart.
En bij mijn legenda staat nu alleen voor lijn 1 een rood vierkantje.
Zou ik de legenda kunnen veranderen dat er bij de legende ook een lijn komt, en niet alleen een vierkantje?

Bijlage  Doc2.docx   11,87K   31 maal gedownload

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Shadow

    Shadow


  • >1k berichten
  • 1223 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 november 2011 - 10:51

Dit is trouwens het onderschrift:

Figuur 1: Twee groepen van 100 slazaadjes werden in klimaatkamers elk apart opgekweekt. Er werd gekeken hoeveel zaadjes ontkiemd waren na 24 uur en 48 uur. Bij iedere groep van 100 slazaadjes werd 9 maal verschillende hoeveelheden uiensap toegevoegd aan de voedingsboden. Na 24 uur werd bij de eerste groep het aantal ontkiemde slazaadjes geteld, bij de tweede groep na 48 uur. De waarden zijn gemiddelden van de uitkomsten van 5 experimenten.

#3

WendyTje

    WendyTje


  • >250 berichten
  • 773 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 november 2011 - 14:53

Dit is volgens mij altijd hoe een legenda eruitziet in exell, ook als je de lijn wel weergeeft staat er niet perse een lijn in de legenda. Daarbij, het klopt zo toch? en is toch duidelijk? Je trendlijn geeft geen data weer, dus moet ook niet in de legenda.
To boldly go where I`ve never been before

Be nice to nerds, chances are you`ll end up working for one

#4

Shadow

    Shadow


  • >1k berichten
  • 1223 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 november 2011 - 16:54

Ah, OK, dan laat ik het wel zo.
Maare: nee, voordat ik die lijn had weggehaald zat er bij de legende aan lijn met een blokje erdoor, en nu alleen nog het blokje.

#5

Shadow

    Shadow


  • >1k berichten
  • 1223 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 november 2011 - 15:39

Bijlage  Biologie_grafiek.xls   34,5K   27 maal gedownload
Ik heb nog een vraagje;
mijn punten staan steeds tussen twee streepjes van de x-as.
Mijn grafiek begint dus niet bij 0, maar bij 0,5.
Hoe kan je dit veranderen? (Dus dat de grafiek ook echt bij 0 begint)

Veranderd door aminasisic, 06 november 2011 - 15:48


#6

Shadow

    Shadow


  • >1k berichten
  • 1223 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 november 2011 - 16:07

Laat maar, ik heb het gevonden! xD





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures