Springen naar inhoud

Dode zeezout vloeibaar geworden?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

davedehaan

    davedehaan


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 november 2011 - 13:32

Beste mensen,

Afgelopen zomer heb ik dodezeewater uit Israel meegenomen naar Nederland. Ik heb een paar eetlepels water verdampt waarna een gloeiend hete massa zout overbleef. Dit is hard geworden en heb ik vervolgens enkele maanden in een zakje bewaard. Toen ik het net weer tevoorschijn haalde, was het helemaal vloeibaar geworden en het onderste gedeelte en beetje bruinig.

Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan en wat er is gebeurt met het 'zout'?
I consider everything a loss compared to the surpassing greatness of knowing Christ Jesus my Lord, for whose sake I have lost all things. I consider them rubbish, that I may gain Christ (Philippians 3:8)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Neutra

    Neutra


  • >250 berichten
  • 354 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 06 november 2011 - 13:51

Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan en wat er is gebeurt met het 'zout'?

Zout is erg hygroscopisch (net als soda) en trekt waterdamp uit de lucht aan. Eerst binden moleculen water zich en, na chemische verzadiging blijft het spul nog steeds water aantrekken waarin het zout geleidelijk oplost.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures