Springen naar inhoud

Lichtsterkte laten afnemen coachlab


  • Log in om te kunnen reageren

#1

deboezelare

    deboezelare


  • >25 berichten
  • 53 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 november 2011 - 15:17

Ik heb een vraag over het volgende:

In coach heb ik een soort daglichtsimulatie gemaakt. Hiermee wordt het daglicht in een voiliere m.b.v. kunstlicht overgenomen. Als het te donker wordt schakelt de lichtsensor een lamp aan. De thermometer moet dan wel een bepaalde (lage) waarde aangeven. Als het te warm wordt moet een ventilator gaan draaien. Als laatste moet een krachtsensor een signaal aan een zoemer doorgeven, als er een vogel op een verkeerde plek gaat zitten.
Om dit mogelijk te maken heb ik het volgende bedacht:

Herhaal
Als Lichtsterkte(3) < 10 Dan
Als Temperatuurmeter(1) < 21 Dan
Lamp(A;Aan)
ZetNiveau(A;16)
Wacht(6)
ZetNiveau(A;14)
Wacht(6)
ZetNiveau(A;12)
Wacht(6)
ZetNiveau(A;10)
Wacht(6)
ZetNiveau(A;8)
Wacht(6)
ZetNiveau(A;6)
Wacht(6)
ZetNiveau(A;4)
Wacht(6)
ZetNiveau(A;2)
Wacht(6)
ZetNiveau(A;1)
Wacht(6)


EindAls
EindAls

Als Lichtsterkte(3) > 0,1 Dan
Als Temperatuurmeter(1) > 21 Dan
Zet_Aan(C1)
Wacht(10)
EindAls
EindAls
Als Lichtsterkte(3) > 0,1 Dan
Als Temperatuurmeter(1) < 21 Dan
Zet_Uit(C1)
EindAls


Als krachtsensor(2) > 0,2 Dan
Zoemer(B;Aan)
Wacht(2)
EindAls

Als krachtsensor(2) < 1 Dan
Zoemer(B;Uit)
EindAls
EindAls

Totdat [Esc]

Geen schoonheid! Voor het laten teruglopen van de spanning op de lamp ziet er niet uit. Wie heeft hier een paar mooie oplossingen voor?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 november 2011 - 20:18

Iemand die hier een handje kan toesteken?
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill

#3

deboezelare

    deboezelare


  • >25 berichten
  • 53 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 november 2011 - 09:30

Iemand die hier een handje kan toesteken?


Tot nu toe jammer genoeg niet! Is de vraag te vaag of onduidelijk?

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44842 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 november 2011 - 18:00

Waarschijnlijk is coachlab een nogal specialistisch stukje software waarmee weinigen ervaringen hebben. Ik kan je helaas ook niet helpen.

Hiervoor een logische schakeling bouwen in bijvoorbeeld systematic zou me wl lukken bijvoorbeeld
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

deboezelare

    deboezelare


  • >25 berichten
  • 53 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 november 2011 - 14:48

Dag Jan,

Hoe zou zo'n logische schakeling er dan uitzien? Ik ben vooral benieuwd naar het stukje waarbij de spanning op de lamp in stukjes wordt terug gebracht naar nul. Zoals ik het nu heb gedaan is het niet echt fraai...

#6

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44842 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 november 2011 - 18:40

Ik ben vooral benieuwd naar het stukje waarbij de spanning op de lamp in stukjes wordt terug gebracht naar nul.

zo had ik je opdracht (nog) niet begrepen. Een logische schakeling werkt alleen aan/uit (al kun je wel op analoge signalen laten reageren), maar dat zou te organiseren zijn door bij steeds afnemend licht steeds meer lampjes aan te doen (of andersom).

Anderzijds, is die discussie wel relevant als je met Coachlab bezig bent?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#7

deboezelare

    deboezelare


  • >25 berichten
  • 53 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 november 2011 - 19:55

Bij het zien van een zo'n logische schakeling zou ik mogelijk een idee krijgen hoe ik e.e.a. in coachlab kan verfraaien/verbeteren. Als bij deze schakeling uitsluitend gekozen kan worden tussen de waarde aan of uit, kom ik hier niet verder mee.
Het in de bedoeling dat ik een kleine berekening ga inbouwen waardoor er bij de uitvoering van het programma gekozen kan worden in hoeveel seconden de lampsterkte van maximaal naar nul moet schakelen.

Ik merk wel dat coachlab zich niet kan verheugen in een brede belangstelling ;)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures