Springen naar inhoud

Berekening van te betalen bedrag


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Erithacus_Rubecula

    Erithacus_Rubecula


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 december 2011 - 13:04

Hallo,

Ik hoop dat dit het correcte forum is. Dit is geen vraag omtrent een huiswerk of (ik ben 35 ;-) ) maar een vraag naar het oplossen van een probleempje wat betreft de betaling van onze geplande skivakantie deze winter.

Eerst en vooral en ben zeer slecht in Wiskunde, ik heb al zitten nadenken hoe ik het probleem best zou aanpakken, maar ik kom er niet uit en ik denk (vrees) dat het waarschijnlijk niet zo heel moeilijk te berekenen is.

Wat moet ik doen? Voor de betaling van het saldo van onze skivakantie moet ik iedereen vragen zijn bijdrage te storten op mijn rekening zodat ik deze kan doorstorten op de rekening van de reisorganisatie.

Dit zijn de gegevens:

14 x Accommodatie + skipas (6 dagen Alpe d'Huez) € 7.000,00
6 x Skipaskorting: Korting ivm arrangement zonder skipas € -990,00
6 x Borg retour skipas (i.v.m. arrangement zonder skipas) € -12,00
14 x Borg skipas € 28,00
------------------
Subtotaal € 6.026,00
1 x Reserveringskosten € 20,00
------------------
Eindtotaal € 6.046,00
Binnen 10 dagen te voldoen € 1.828,00
Uiterlijk 6 weken voor vertrek (10/12/2011) te betalen € 4.218,00

Opgelet! Je ziet staan "14x" maar dat is in principe 13. Er is een kindje mee en iedereen in de groep betaalt mee voor het kindje, dus zijn er 13 personen die betalen.
Reeds betaald door iedereen : € 140,6 (€1.828,00/13)

Er zijn 8 personen die een skipas nemen en 5 (+1 kindje) personen die geen skipas nemen.
Hoeveel moet elk dan nog betalen rekening houdende met de reeds betaalde som (€140,6) en het feit of men al dan niet een skipas neemt?

Ik hoop dat jullie me hieruit kunnen helpen, want ik krijg er hoofdpijn van ;-)

Veranderd door Erithacus_Rubecula, 01 december 2011 - 13:05


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Erithacus_Rubecula

    Erithacus_Rubecula


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 december 2011 - 13:29

Indien het niet toegestaan is om antwoorden te geven, ben ik ook tevreden indien iemand me op de goede weg kan helpen natuurlijk .

#3

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6607 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 01 december 2011 - 13:48

Het staat in het huiswerkforum, en daar mag je geen rechtstreekse antwoorden verwachten.
Maar omdat het geen huiswerk is ga ik het toch voor je uitwerken zoals het volgens mij zit.

Je hebt een totale korting van 990+12 = 1002 euro voor 6 personen die geen skipas nemen.
Daaruit concludeer ik dat een skipas 167 euro per persoon kost.

Er zijn 8 personen die wel een skipas nemen, dat is dus 8 x 167 =1336 euro.
Dat trekken we af van het totaal, dan krijg je 6046-1336 = 4710 euro.

Dat moet betaald worden door 13 personen, dus 4710/13 = 362,31 per persoon.

De 8 personen die wel een pas nemen betalen 167 extra, dus 529,31 per persoon.

Controleberekening: 8 personen maal 529,31 = 4234,48
5 personen maal 362,31 = 1811,55
4234,48 + 1811,55 = 6046,03.
Dat is gelijk aan je totaalbedrag. Het verschil van 3 cent is ontstaan door afronding bij de deling.

#4

Erithacus_Rubecula

    Erithacus_Rubecula


  • 0 - 25 berichten
  • 15 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 december 2011 - 15:59

Dank je klazon!

Nu ik het lees lijkt het zo simpel en logisch.

#5

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 01 december 2011 - 19:16

Verplaatst naar WSF café.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures