Springen naar inhoud

Rendement van oven


  • Log in om te kunnen reageren

#1

00X

    00X


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 december 2011 - 13:55

Ik heb een praktisch opdracht van mijn leraar gekregen.
Over het redement van een oven.
Maar ik begrijp er niets van
Ik ben er achter gekomen dat het vermogen per seconden 1,345 watt is.
Maar dan kom ik bij e opgenomen en e nuttig.
en dus heeft hij 9x60 = 540 seconde x 1,345 watt = 723,6 Watt opgenomen.
Maar hoe bereken ik e nuttig .

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6610 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:06

Laat eerst eens de hele opgave zien, letterlijk zoals je hem gekregen hebt.

#3

00X

    00X


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:12

Ik heb de opdracht gekregen om het redement van een oven te berkenen.
Het is een test om te kijken hoe veel zelf kennis je hebt maar ik kom niet verder dan het e opgenomen.

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:15

Ik heb de opdracht gekregen om het rendement van een oven te berkenen.

Alleen berekenen kan niet, je zult minstens eerst metingen moeten verrichten om aan gegevens te komen om in die berekeningen te stoppen.

Op een of andere wijze lijk je dat gedaan te hebben. Hoe?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

Fred F.

    Fred F.


  • >1k berichten
  • 4168 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:17

en dus heeft hij 9x60 = 540 seconde x 1,345 watt = 723,6 Watt opgenomen.

niet 723,6 Watt maar 723,6 Joule.

Maar je hebt de vraag van klazon niet beantwoord, dus de rest van de wereld heeft nog steeds geen idee wat die oven doet.
Hydrogen economy is a Hype.

#6

wesleyc

    wesleyc


  • >25 berichten
  • 99 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:30

waarop slaat e opgenomen?
Energie opgenomen door hetgeen wat verwarmd moest worden?

In dat geval hoef je namelijk niet veel meer te berekenen :)

#7

00X

    00X


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:40

Ik heb de oprdacht gekregen om het redement van een laboratorium oven met de specificaties 220 V; 50 Hz; 6,1 A ;1400 Watt en een max tempratuur van 220 graden.
Toen heb ik gemeten hoe snel hij naar 90 graden gaat. daar heeft hij 9 minuten overgedaan. begin kwh was 56211 en eind kwh was ook 56211 (heb een watt meter gebruikt.) . Toen heb ik water opgewarmt. heeft hij 1 kwh gebruikt en het heeft 4841 seconde overgedaan. om het water tot een temperatuur van 90 te krijgen .

#8

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:47

begin kwh was 56211 en eind kwh was ook 56211 (heb een watt meter gebruikt.) .

kilowattuurmeer gebruikt dus, en helaas eentje die niet nauwkeurig genoeg is? (want als het ding aangestaan heeft můet hij energie hebben verbruikt).
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#9

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6610 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:49

Wat heb je met die wattmeter gedaan?
En hoeveel water heb je opgewarmd, en wat was de begintemperatuur van het water?

#10

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 december 2011 - 14:50

Die ene verbruikte kilowattuur zegt dan ook niks. Toevallig of niet is je kilowattuurmeter tijdens het opwarmen van het water versprongen. Dat kan gebeurd zijn door elk verbruik tussen 0,001 en 1,999 kWh (zoals het ook kan gebeuren dat je bijna twee seconden naar je horloge kijkt maar je secondenwijzer maar ťťn keer ziet verspringen)
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#11

00X

    00X


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 december 2011 - 15:00

Bericht bekijken
Die ene verbruikte kilowattuur zegt dan ook niks. Toevallig of niet is je kilowattuurmeter tijdens het opwarmen van het water versprongen. Dat kan gebeurd zijn door elk verbruik tussen 0,001 en 1,999 kWh (zoals het ook kan gebeuren dat je bijna twee seconden naar je horloge kijkt maar je secondenwijzer maar ťťn keer ziet verspringen)[/quote]
Ja maar dat maakt niets uit want ik dacht het zelfde probleem maar ik had het water niet opgemeten dus hoefde ik ook geen rekening te houd met de meter

#12

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 december 2011 - 15:03

want ik ben het water vergeten te meten.

Dan houden alle berekeningen op want dan kun je nooit bepalen hoeveel energie er nuttig is gebruikt.

Dus, proef opnieuw doen, en dan met een sluitend plan en een nauwkeurigere kWh-meter.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#13

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6610 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 04 december 2011 - 15:05

Dat is geen wattmeter, maar een kilowattuurmeter.
Bij de meting die je hebt gedaan volstaat het niet om het telwerk af te lezen, want dat maakt stappen van 1kWh, en dat is te grof. Je moet de omwentelingen van de schijf tellen.

#14

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 december 2011 - 15:11

Bij de meting die je hebt gedaan volstaat het niet om het telwerk af te lezen, want dat maakt stappen van 1kWh,

het lijkt er wel op of de decimalen opzettelijk geblindeerd zijn?
kwhmeter.png
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#15

00X

    00X


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 december 2011 - 15:13

Ja maar ik heb alle metingen al gedaan en het was goed volges de leraar dat ik voor de metingen 1 kwh te nemen.

het lijkt er wel op of de decimalen opzettelijk geblindeerd zijn?
kwhmeter.png

dat hebben ze gedaan omdat ze uit een huis kwamen die gesloopt werden en om toen niet te kunnen traceren destijds

Veranderd door Oxxio, 04 december 2011 - 15:14






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures